Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νουβέλα υπό μορφήν συνέντευξης, που αφορά μια τεράστια δικαστική διαμάχη για υπόθεση δασικής έκτασης στη Θεσσαλία, έχει για θέμα της το βιβλίο «Αρτιο κατά παρέκκλιση» του Θωμά Ψύρρα, που θα παρουσιαστεί στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας. Θα μιλήσει ο ομότιμος καθηγητής Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης, ενώ ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα. Συντονίζει η θεατρολόγος Μαρία Παπουτσή. Ρούσβελτ 59, στις 19.00.

Το Πρώτο Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Τσαϊκόφσκι, που αποτελεί μια ύψιστη δεξιοτεχνική πρόκληση, θα ερμηνεύσει η πιανίστα Αλεξία Μουζά (φωτογραφία) με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ενώ στο δεύτερο μέρος παρουσιάζεται η Συμφωνία αρ. 4 σε μι ύφεση μείζονα, «Ρομαντική» του Αντον Μπρούκνερ με αφορμή τα 200 χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη. Διευθύνει ο διευθυντής της Κρατικής Οπερας και Ορχήστρας της Στουτγάρδης, Κορνέλιους Μάιστερ. Μέγαρο Μουσικής, στις 20.30.

Συνεχίζεται για τρεις ακόμη παραστάσεις στο Φουαγιέ του Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών η πρωτότυπη και ιδιαίτερη θεατρική-μουσική performance πάνω στα έργα «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου και «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία, συρραφή κειμένων και απόδοση του Κωνσταντίνου Χατζή και μουσική του Γιώργου Κουμεντάκη. Εθνικής Αμύνης 2, στις 21.00.

Με έργα Μπαχ, Βιβάλντι και Μποκερίνι, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υποδέχεται δύο κορυφαίους εκπροσώπους της μουσικής μπαρόκ, τον Αβί Αβιτάλ στο μαντολίνο και τον Αλέξις Κοσένκο στο φλάουτο. Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ, Εγνατίας 154, στις 21.00.

Ο Χρήστος Θηβαίος και ο Παναγιώτης Μάργαρης ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους και εμφανίζονται μαζί για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων με όχημα το καλό τραγούδι, στη μουσική σκηνή «Σφίγγα». Ζωοδόχου Πηγής και Κιάφας 13, στις 22.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT