Ο Γιάννης Κόκκος αποχαιρετά τον Β. Βασιλικό

Ο Γιάννης Κόκκος αποχαιρετά τον Β. Βασιλικό

Ο διεθνής σκηνοθέτης, σκηνογράφος και ενδυματολόγος Γιάννης Κόκκος αποχαιρετά μέσω της «Κ» τον συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διεθνής σκηνοθέτης, σκηνογράφος και ενδυματολόγος Γιάννης Κόκκος αποχαιρετά μέσω της «Κ» τον συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό (1933-2023), ο οποίος πέθανε πριν από λίγες μέρες.

Η δήλωση του κ. Κόκκου: «Ενας άνθρωπος, ένας σπουδαίος άνθρωπος μόλις μας άφησε. Ενας απέραντος συγγραφέας, ένας απέραντος μάρτυρας δύο αιώνων, ένας οραματιστής δημοσιογράφος, ένας αγωνιστής, ένας αντιστασιακός, ένας δημοκράτης, ένας εύθυμος φιλόσοφος, ένας πιστός φίλος. Ο Βασίλης Βασιλικός έφερε το όνομα αυτού του σεμνού και ευωδιαστού φυτού που τοποθετείται στο κατώφλι των σπιτιών και που στην Ελλάδα ταυτίζεται με ένδειξη καλοσύνης προς τον ξένο που περνάει το κατώφλι. Με τον Κώστα Γαβρά, τον φίλο του, είναι ταυτόχρονα μάρτυρας και ηθοποιός στα μαρτύρια της Ιστορίας, απομυθοποιητής ψευδαισθήσεων και εφευρετικός, πρωτότυπος, πάντα σύγχρονος. Eλεύθερος καλλιτέχνης. Αντίο Βασίλη, ήταν μια ευκαιρία στη ζωή μου που διασταυρώθηκαν οι δρόμοι μας. Δεν σε αποχαιρετώ, μένεις πάντα μαζί μας και με τη Βάσω, τη μεγάλη σου αγάπη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT