Η «Παρασκευή και 13» ζωντανεύει στο Περιστέρι

Η «Παρασκευή και 13» ζωντανεύει στο Περιστέρι

Οθόνες συνολικής επιφανείας 800 τ.μ., περισσότεροι από 40 ηθοποιοί και ανιματέρ αναλαμβάνουν το ξύπνημα του τρόμου σε ένα κατασκότεινο περιβάλλον

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λένε ότι τις πιο επιτυχημένες ταινίες τρόμου τις ξαναβλέπεις να «παίζουν» αργότερα γύρω σου: όταν μπαίνεις σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, όταν ακούς κάποιον μυστηριώδη θόρυβο, όταν κάποιος εμφανίζεται απότομα μπροστά σου. Αυτές τις μέρες (8-10, 15-17.12), πάντως, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου μπορεί κανείς να δει πράγματι μερικές από τις πιο γνωστές και αγαπημένες ταινίες του είδους να ζωντανεύουν, στο πλαίσιο του 4ου «Horror Things», του μεγάλου φεστιβάλ τρόμου που διοργανώνει το Cinema Alive.

«Μιλάμε για σινεμά το οποίο περικλείει τον θεατή και ταυτόχρονα αλληλεπιδρά μαζί του. Υστερα από κάποια χρόνια που είχαμε καταφύγει στη λύση του ντράιβ-ιν λόγω της πανδημίας, τώρα επανερχόμαστε, νομίζω με ό,τι καλύτερο έχουμε κάνει ως ομάδα, τουλάχιστον από καλλιτεχνικής πλευράς», μας λέει ο επικεφαλής του Cinema Alive, Αργύρης Δαλαβάγκας. Το κινηματογραφικό κομμάτι εξυπηρετείται από οθόνες συνολικής επιφανείας 800 τ.μ., οι οποίες σε μεγάλο βαθμό αποτελούν και το σκηνικό της κάθε παράστασης. Ανάμεσά τους περισσότεροι από 40 ηθοποιοί και ανιματέρ αναλαμβάνουν το ζωντάνεμα των μύθων, με τη συνδρομή ειδικών εφέ και των κατάλληλων φωτισμών, μέσα σε ένα –κατά τα άλλα– κατασκότεινο περιβάλλον.

Απόψε Παρασκευή, την αυλαία ανοίγει ταιριαστά το «Παρασκευή και 13: Jason Lives», το έκτο κεφάλαιο της πιο θρυλικής ίσως σειράς ταινιών τρόμου. Σ’ αυτό, ο Τόμι αποφασίζει να ξεθάψει το πτώμα του Τζέισον Βουρχές, προκειμένου να το αποτεφρώσει κι έτσι να απαλλαγεί μια για πάντα από το σκοτεινό του πνεύμα. Αντί γι’ αυτό, ωστόσο, τον επαναφέρει κατά λάθος στη ζωή, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος αίματος, με τον σίριαλ κίλερ να διψάει για εκδίκηση. Ακολουθούν κατά σειρά: ο ισπανικός «κομήτης» του «REC», η ξεκαρδιστική παρωδία «Shaun of the Dead», η αυθεντική πρώτη «Παγιδευμένη ψυχή», η ανατριχιαστική ιαπωνική εκδοχή του «The Ring» και το απολαυστικό «Zombieland», με τους Τζέσε Αϊζενμπεργκ, Εμα Στόουν και Γούντι Χάρελσον.

Οπως μας λέει ο κ. Δαλαβάγκας, κάθε παράσταση – προβολή αποτελείται από τρία σκέλη. Ενα «ορεκτικό», που περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές μέσα στον χώρο των 1.500 τ.μ., με απροσδόκητες… συναντήσεις (jump scares), εφέ ήχου, καπνού κτλ. Φυσικά το κυρίως πιάτο της κάθε ταινίας και τέλος ένα θεματικό after party, με κοκτέιλ εμπνευσμένα από το σύμπαν του τρόμου. Από το σύντομο προωθητικό κλιπ του φεστιβάλ μπορεί κανείς να αντιληφθεί την πρωτοτυπία του συγκεκριμένου θεάματος, το οποίο, όπως είπαμε, έχει στόχο να βάλει τον θεατή «μέσα» στο φιλμ, ενώ ταυτόχρονα αυτό προβάλλεται μπροστά του. Αυτού του είδους τα πρότζεκτ, τα οποία ορίζονται στα αγγλικά ως «immersive» εξελίσσονται τα τελευταία χρόνια σε όλο και πιο δημοφιλή τάση στον τομέα της ψυχαγωγίας παγκοσμίως.

Οι διοργανωτές διευκρινίζουν, ότι λόγω περιεχομένου το θέαμα απευθύνεται σε άτομα άνω των 16 ετών, με την είσοδο να απαγορεύεται σε όσους έχουν καρδιακά προβλήματα, επιληψία και σε εγκύους. Το «Horror Things» αποτελεί μέρος του ευρύτερου χριστουγεννιάτικου πάρκου «Le Mystere Melies», επίσης με κινηματογραφική σφραγίδα, το οποίο έχει στηθεί για τις μέρες των γιορτών στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT