Πού βγαίνουμε σήμερα Τρίτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τρίτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια παράσταση ανάμεσα στο mocument/document και στο «θέατρο μέσα στο θέατρο» είναι η «Democracy», μια πορεία αναζήτησής της με όχημα τον Επιτάφιο του Περικλή όπως τον κατέγραψε ο Θουκυδίδης. Σύλληψη – σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία: Ενκε Φεζολλάρι. Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, στις 21.30.

Τον έρωτα ανάμεσα στον ποιητή Ροντόλφο και στη ράφτρα Μιμή με φόντο το παγωμένο χριστουγεννιάτικο Παρίσι, από τη στιγμή που συναντιούνται έως τον θάνατό της από φυματίωση, περιγράφει η σπαρακτική «Μποέμ» (φωτογραφία), που ανεβαίνει στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Στον ρόλο του Ροντόλφο ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος και της Μιμή, η υψίφωνος Βασιλική Καραγιάννη. ΚΠΙΣΝ, στις 18.30.

Τέσσερις νεαρές γυναίκες συγκατοικούν σε ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο. Για όλες είναι μια περίοδος πριν από το μεγάλο βήμα, ενώ παρακολουθούν την ανδρική κούρσα ταχύτητας από τις κερκίδες. Η παράσταση «Ψάρια στη γυάλα» βασίζεται στο διάσημο έργο «Dusa, Fish, Stas and Vi» της Παμ Γκεμς και ανεβαίνει στο θέατρο Μπέλλος, σε σκηνοθεσία Μαριλένας Ρασιδάκη. Κέκροπος 1, Πλάκα, στις 21.00.

Πολύτιμες αναμνήσεις και άγνωστες πτυχές μιας τόσο πλούσιας ζωής και καριέρας μοιράζεται η Ξένια Καλογεροπούλου στο βιβλίο «Πριν τα ξεχάσω: Μισός αιώνας θέατρο για τα παιδιά», όπως τα αφηγήθηκε στην Τζούλια Διαμαντοπούλου, που θα παρουσιαστεί στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Κτίριο Τσίλλερ του Εθνικού Θεάτρου. Αγίου Κωνσταντίνου 22, στις 19.00.

Ο τραγουδοποιός και μουσικός παραγωγός Πάνος Μπίρμπας παρουσιάζει τον νέο του δίσκο με τίτλο «Dandelion» στο Roof Stage του Gazarte. Βουτάδων 34, Γκάζι, στις 21.30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT