Νέο ντοκιμαντέρ για τον πατέρα Ντε Νίρο

Νέο ντοκιμαντέρ για τον πατέρα Ντε Νίρο

Η ταινία παρακολουθεί την καλλιτεχνική καριέρα του Ρόμπερτ ντε Νίρο του πρεσβύτερου, ενός από τους σημαντικούς αλλά αφανείς εκπροσώπους της καλλιτεχνικής σκηνής της Νέας Υόρκης

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«The Past Goes Fast» ονομάζεται το ντοκιμαντέρ που ο Γάλλος φωτογράφος JR και ο Ρόμπερτ ντε Νίρο ετοιμάζουν, όπως ανακοίνωσαν στο φεστιβάλ κινηματογράφου Tribeca. Η ταινία παρακολουθεί την καλλιτεχνική καριέρα του Ρόμπερτ ντε Νίρο του πρεσβύτερου, ενός από τους σημαντικούς αλλά αφανείς εκπροσώπους της καλλιτεχνικής σκηνής της Νέας Υόρκης. Μέρος των γυρισμάτων έχει γίνει στο ατελιέ του, που έχει παραμείνει ανέγγιχτο μετά τον θάνατό του πριν από σχεδόν 30 χρόνια. Οι τοίχοι του στούντιο είναι επενδεδυμένοι με τα έργα του και τα τραπέζια γεμάτα με τα προσωπικά ημερολόγιά του.

Ως παιδί, ο Ντε Νίρο δεν ήξερε ότι ο πατέρας του ήταν ομοφυλόφιλος και ξεκίνησε έναν μοναχικό εσωτερικό αγώνα για την αποδοχή της ταυτότητάς του. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 80χρονος Ρόμπερτ ντε Νίρο συμμετέχει σε ένα ντοκιμαντέρ για τον πατέρα του. Μοιάζει, όμως, να είναι η πρώτη φορά που προσπαθεί να συνδεθεί συναισθηματικά. Για να γκρεμίσει τις αντιστάσεις του, ο JR τον ενέπλεξε σε μια σειρά από συμβολικές σκηνές, για παράδειγμα ο ηθοποιός απλώνει έργα του πατέρα του σε ένα χωράφι, προτού ξαπλώσει επάνω τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT