Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα έργο που αγαπήθηκε από το κοινό, το «Βίρα τις άγκυρες», που αποτελεί αναδρομή στην ιστορία της ελληνικής επιθεώρησης, των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, παρουσιάζεται στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία Αστέριου Πελτέκη. Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών – Φουαγιέ, Εθνικής Αμύνης 2, στις 19.00.

Η μυθική ηρωίδα Φαίδρα, σύζυγος του βασιλιά Θησέα και μητριά του Ιππόλυτου είναι η έμπνευση της παράστασης «Φαίδρα» που ανεβάζει η ομάδα Μήδεια στο πλαίσιο του αφιερώματος «Ημερολόγιο» για τον Γιάννη Ρίτσο. Παίζουν οι Μαριάνθη Σοντάκη και ο Λάζαρος Αναστασιάδης, σκηνοθετεί ο Εμμανουήλ Γ. Μαύρος. Θέατρο Δρόμος, Αγίου Μελετίου 25 και Κυκλάδων, στις 20.30.

Ενα έργο γραμμένο, όχι μόνο για εφήβους αλλά και για όλη την οικογένεια είναι το βραβευμένο «Καλά Χριστούγεννα αγαπητέ μου Τσάρλι» (φωτογραφία) της Σοφιάννας Θεοφάνους, που βασίστηκε σε πραγματικές ιστορίες ασυνόδευτων προσφύγων από ένα workshop του Εθνικού Θεάτρου. Ανεβαίνει στο θέατρο Σταθμός για λίγες παραστάσεις και σκηνοθεσία της Μαρίας Ξανθοπουλίδου. Παίζουν οι Πανάγος Ιωακείμ και Ζωή Μυλωνά. Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο, στις 21.00.

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης «Από τη Μεγάλη… στη Σύγχρονη Ελλάδα», η οποία παρακολουθεί την ολοκλήρωση της δημιουργίας της χώρας από άποψη συνόρων και πληθυσμού παρουσιάζεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, χωρισμένη σε τέσσερις μεγάλες ενότητες: «Τα αίτια», «Ο ξεριζωμός», «Το στέριωμα», «Η μνήμη». Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Σταδίου 13. Τρίτη έως Παρασκευή από τις 9.00 έως τις 16.00, Σάββατο και Κυριακή από 10.00 έως 16.00.

Για δύο βραδιές και για πρώτη φορά ο μουσικοσυνθέτης Theodore εμφανίζεται στον χώρο του Ωδείου Αθηνών για να παρουσιάσει καινούργιο υλικό, αλλά και διασκευές παλαιότερων κομματιών του. Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19, στις 20.30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT