Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομαδική ξενάγηση με ελεύθερη είσοδο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην έκθεση «Στο όνομα της Ανθρωπιάς. Αμερικανική ανακουφιστική βοήθεια στην Ελλάδα, 1918-1929» στην Πτέρυγα Ι. Μακρυγιάννη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, σε επιμέλεια των Ελευθερίας Δαλέζιου, Μαρίας Γεωργοπούλου και Ναταλίας Βογκέικωφ-Μπρόγκα. Σουηδίας 61, Κολωνάκι, στις 16.00.

Μια παράσταση που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά των παιδιών για τον πόλεμο και τις γέφυρες που μας ενώνουν είναι η παράσταση «Το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο στολίδι» για την ιστορία του Χανς από τη Γερμανία και του Χάρι από την Αγγλία, που την ημέρα των Χριστουγέννων του 1914 έπαιξαν μαζί ποδόσφαιρο. Κείμενο και διασκευή της Αγγελικής Δαρλάση και σκηνοθεσία του Δημήτρη Μυλωνά. Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, στις 17.00.

Μια άρτια αισθητικά παράσταση με εξαιρετικές ερμηνείες έχει σκηνοθετήσει ο Δημήτρης Τάρλοου στη μεταφορά του Θανάση Τριαρίδη του έργου του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι «Εγκλημα και τιμωρία»(φωτογραφία). Στον ρόλο του Ρασκόλνικοφ ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος. Θέατρο «Πορεία», Τρικόρφων 3-5, πλατεία Βικτωρίας, στις 20.30.

Με εορταστική διάθεση τέσσερις λυρικοί καλλιτέχνες θα ζωντανέψουν σκηνές από έργα που διαδραματίζονται τα Χριστούγεννα με τίτλο «Τα Χριστούγεννα της όπερας, της οπερέτας και του μιούζικαλ». Ερμηνεύουν οι Μαρία Κοσοβίτσα, υψίφωνος, Σοφία Πελεκάση, υψίφωνος, Ανδρέας Καραούλης, τενόρος, Μαρίνος Ταρνανάς, βαρύτονος, ενώ στο πιάνο θα είναι ο Μανώλης Παπασηφάκης. Ιδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Μέρλιν 1, στις 20.30.

Ετήσια έκθεση μινιατούρας διοργανώνει ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος για τον εορτασμό των 40 χρόνων από την ίδρυσή του. Συμμετέχουν 69 καλλιτέχνες με περισσότερα από 250 έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, μικρογλυπτικής, κεραμικής και κολάζ. Chalkos Gallery, Ιουστινιανού 21, Θεσσαλονίκη, από τις 18.00 έως τις 20.30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT