Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινάει σήμερα η παράσταση «Ιn utero [ή] τι βρίσκεις δικό σου, μέσα στη μοναξιά της κάμαρης που θυμίζει τάφο»; βασισμένη στο «Μυθιστόρημα της κυρίας Ερσης» του Ν. Γ. Πεντζίκη και σε μια ημερολογιακή καταγραφή του Γιώργου Σεφέρη. Σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Παπασωτηρόπουλου, παίζουν οι Στέφανος Βλάχος, Σίλια Μπισιώτη. Θέατρο Σφενδόνη, Μακρή 4, Ακρόπολη, από Τετάρτη έως Παρασκευή, στις 21.15.

Επιλογές από τη λαμπρή πορεία της με τραγούδια-σταθμούς θα ερμηνεύσει στο Nox η αγαπημένη Μαρινέλλα, η οποία συνεχίζει εκεί τις εμφανίσεις της κάθε Τετάρτη μαζί με την Μπέττυ Μαγγίρα. Ιερά Οδός 18-20, στις 21.00.

Η ατεκνία της βασίλισσας Αμαλίας και οι προσπάθειές της να κάνει παιδί γίνονται παράσταση που βασίζεται στις επιστολές προς τον πατέρα της αλλά και στα απόρρητα έγγραφα γιατρών. Η «Amalia melancholia, η βασίλισσα των φοινίκων» της Ζωής Χατζηαντωνίου με την Εμιλυ Κολιανδρή (φωτογραφία) και τη Ρίτα Λυτού, μετά τις δύο σεζόν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά επανέρχεται έως τις 7 Ιανουαρίου, αυτή τη φορά στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, στις 20.00.

Καθημερινά και μέχρι τις 6 Ιανουαρίου θα παρουσιάζεται η παράσταση «Τα ανάποδα Χριστούγεννα». Τα δύο και πιο σκανταλιάρικα ξωτικά του Αγιου Βασίλη διαφωνούν ότι δώρα πρέπει να παίρνουν μόνο τα καλά παιδιά και βάζουν σε εφαρμογή να κλέψουν το έλκηθρο και να μοιράσουν παιχνίδια μόνο στα άτακτα. Σκηνοθεσία Γιώργου Σουλεϊμάν και κείμενο Γεράσιμου Ευαγγελάτου. Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, στις 12.00 και στις 17.00.

Οι Λάκης και Αρης Ιωνάς, γνωστοί ως The Callas, παρουσιάζουν την έκθεση «Strange Fruits» στην γκαλερί Δύο Χωριά με ποικιλόμορφες εικαστικές πρακτικές που είναι χαρακτηριστικές για το ντουέτο και συνδυάζουν τα πεδία της ζωγραφικής, της γλυπτικής και του κεντητού ταπισερί. Δύο Χωριά, Ακρόπολη, Λεμπέση 5-7 και Πορίνου, από τις 11.00 έως τις 19.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT