Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εργα των Γιάνατσεκ, Σκαλκώτα και Ντβόρζακ θα παρουσιάσουν στη συναυλία της Δευτέρας οι Athens Classical Players, που εγκαινιάζουν τις συναυλίες μουσικής δωματίου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για τη νέα χρονιά. Η συναυλία με τίτλο «Τοπία στην ομίχλη» θα πραγματοποιηθεί στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός». Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, στις 20.30.

Για παιδιά από 5 ετών και άνω προσφέρεται η παράσταση «Η σολομώντεια λύση», που βασίζεται στο πρωτότυπο κινεζικό έργο του Λι Ξινγκντάο και αποτέλεσε την έμπνευση για τον Μπέρτολτ Μπρεχτ τον «Κύκλο με την κιμωλία». Η διαδραστική παράσταση του λαϊκού θεάτρου Maticapi είναι γεμάτη συμβολισμούς για την αληθινή αγάπη και την ανιδιοτέλεια, και συνοδεύεται από ζωντανή μουσική. Θέατρο Αβατον, Ευπατριδών 3, κάθε Κυριακή στις 11.30.

Μια ιστορία επιστροφής στο σπίτι των παιδικών χρόνων, το σπίτι της μνήμης, περιγράφεται η παράσταση «Βυσσινόκηπος» του Αντον Τσέχοφ, «Κωμωδία σε 4 πράξεις» (φωτογραφία), που σκηνοθετεί η Δέσποινα Ντορίνα Ρεμεδιάκη. Παίζουν οι Ιφιγένεια Βαρελά, Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Τίτος Γρηγορόπουλος, Μαρία Δαμασιώτη, Γιώργος Δικαίος, Νάντια Κατσούρα, Δέσποινα Κούρτη. Θέατρο Θησείον, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21.00.

Τους σημαντικότερους σταθμούς στην πορεία του θα παρουσιάσει ο γνωστός τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου, από αυτό το Σάββατο 9 Ιανουαρίου. Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος, στις 22.00.

Δύο αγαπημένοι και εμβληματικοί τραγουδοποιοί, ο Κώστας Τουρνάς και ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ενώνουν δύο διαφορετικές εποχές και εμφανίζονται μαζί κάθε Σάββατο στο θέατρο Αλσος. Ευελπίδων 4, Κυψέλη, στις 21.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT