Ελληνικά μνημεία της UNESCO

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην έκδοση ενός λευκώματος για τα ελληνικά μνημεία που είναι ενταγμένα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO προχωράει το υπουργείο Πολιτισμού, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας. Το 144 σελίδων λεύκωμα θα εκδοθεί σε 1.000 αντίτυπα περίπου και σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» θα αποσταλεί στις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το επόμενο διάστημα, προκειμένου να αξιοποιηθεί από τα σχολεία της επικράτειας για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Μέσα από φωτογραφίες και κείμενα τα οποία έχουν συνταχθεί από ειδικούς, το λεύκωμα θα παρουσιάζει με κατανοητό τρόπο στους μαθητές σημαντικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους όπως η Ακρόπολη, οι Δελφοί (φωτ.), η Επίδαυρος, η Ολυμπία, οι Μυκήνες, ο Μυστράς κ.ά.

Βραβεία Εταιρείας Συγγραφέων

Στον Ερατοσθένη Γ. Καψωμένο (φωτ.), ομότιμο καθηγητή Νέας Ελληνικής Φιλολογίας και Θεωρίας της Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα απονεμηθεί για το έτος 2023 το βραβείο «Διδώ Σωτηρίου» της Εταιρείας Συγγραφέων, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ., στην αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος» του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Κόκκαλη 1). Θα ανακοινωθούν επίσης οι νικητές των βραβείων «Γιάννη Βαρβέρη» και «Μένη Κουμανταρέα», για την ανάδειξη πρωτοεμφανιζόμενων ποιητών/τριών και πεζογράφων (έργα του 2022), ενώ θα παρουσιαστεί και το φετινό ημερολόγιο της Εταιρείας Συγγραφέων και θα γίνει η υποδοχή των νέων μελών της. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Εταιρείας.

Αναβολή δίκης για τον Ρουσντί

Η δίκη του Χάντι Μάταρ, του ανθρώπου που τον Αύγουστο του 2022 επιτέθηκε με μαχαίρι στον Σαλμάν Ρουσντί στερώντας του την όραση από το ένα μάτι, αναβάλλεται λόγω της επικείμενης έκδοσης ενός βιβλίου του συγγραφέα με αντικείμενο τη συγκεκριμένη επίθεση, σύμφωνα με τον Guardian. Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει χθες, ωστόσο ο συνήγορος του Μάταρ είχε ήδη αιτηθεί από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης που εκδικάζει την υπόθεση να διαβάσει ο ίδιος και ο πελάτης του το βιβλίο πριν από την έναρξη της διαδικασίας. Νέα ημερομηνία για τη δίκη δεν ορίστηκε, ενώ ο αρμόδιος εισαγγελέας Τζέισον Σμιτ δήλωσε ότι δεν θα επηρεαστεί το αποτέλεσμά της. Το βιβλίο του Ρουσντί, με τίτλο «Knife: Meditations After an Attempted Murder», θα κυκλοφορήσει στις 16 Απριλίου από την Penguin.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT