Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «Γλάρος» του Αντον Τσέχοφ σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά ανεβαίνει στο θέατρο Προσκήνιο. Μετά τις «Τρεις αδελφές» και τον «Θείο Βάνια», ο Ελληνας δημιουργός συνεχίζει την εξερεύνησή του πάνω στο έργο του σπουδαίου Ρώσου συγγραφέα. Παίζουν: Θεοδώρα Τζήμου, Μανώλης Μαυροματάκης, Αινείας Τσαμάτης, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Νατάσα Εξηνταβελώνη κ.ά. Στις 9 μ.μ.

Η Ιουλία Καραπατάκη ολοκληρώνει τις εμφανίσεις της στον Σταυρό του Νότου (Φραντζή και Θαρύππου). Η δημοφιλής ερμηνεύτρια, που έγινε γνωστή και αγαπήθηκε μέσα από τη σταθερή συνεργασία της με τον Σωκράτη Μάλαμα, παρουσιάζει το δικό της πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει αρκετές από τις επιτυχίες του τελευταίου, μαζί με άλλες από το ρεμπέτικο και λαϊκό ρεπερτόριο. Εναρξη στις 10.30 μ.μ.

Κάνει πρεμιέρα στον κινηματογράφο «Αστορ» το μουσικό ντοκιμαντέρ «Αεραλάνδη» (φωτογραφία) του Χάρη Ραφτογιάννη, με θέμα το μουσικό σχήμα των «Αέρα Πατέρα» και τη διάσημη «προφητεία» τους για την ίδρυση της ουτοπίας της Αεραλάνδης. Η ταινία θα παρουσιαστεί και τις επόμενες δύο Παρασκευές (19, 26.1) στις 10 μ.μ., ενώ στο φουαγιέ του κινηματογράφου εγκαθίσταται και μια σχετική έκθεση.

Το 14ο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους έρχεται στην Αθήνα και την Ταινιοθήκη της Ελλάδος 12-14 Ιανουαρίου. Η φετινή θεματική με τίτλο «Edgetales» είναι εμπνευσμένη από «παραμύθια» που αφηγούνται ιστορίες, οι οποίες επιθυμούν να επαναδιατυπώσουν και να επαναπροσδιορίσουν τις έννοιες των συνόρων, των άκρων και των περιορισμών, των προσωπικών εμπειριών που κάνουν ορατό αυτό που έχει παραμείνει ανείπωτο και αόρατο. Από τις 6 μ.μ.

Ο «Μάρτυρας κατηγορίας» της Αγκαθα Κρίστι σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη συνεχίζει τις παραστάσεις του στο θέατρο «Ανεσις». Το δικαστικό αριστούργημα, που ξεχωρίζει μεταξύ άλλων για το απόλυτα ανατρεπτικό φινάλε του, μεταφέρεται στη σκηνή με τους Θοδωρή Κατσαφάδο, Νίκη Παλληκαράκη, Χάρη Γρηγορόπουλο, Γιάννη Δρακόπουλο, Ευγενία Δημητροπούλου κ.ά. Στις 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT