Οι ήρωες του Δουμά πιο μοντέρνοι από ποτέ

Οι ήρωες του Δουμά πιο μοντέρνοι από ποτέ

«Οι Τρεις Σωματοφύλακες» επιστρέφουν

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Μιλαίδη ★★★
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ (2023)
Σκηνοθεσία: Μαρτίν Μπουρμπουλόν
Ερμηνείες: Φρανσουά Σιβίλ, Εβα Γκριν, Βενσάν Κασέλ

Επειτα από την πρώτη τους περιπέτεια που είδαμε την περυσινή σεζόν στις αίθουσες, οι κινηματογραφικοί «Τρεις Σωματοφύλακες» επιστρέφουν με το σίκουελ, το οποίο μας στέλνει ξανά στην ηρωική εποχή του πασίγνωστου μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Δουμά. Καθώς η αγαπημένη του Κονστάνς πέφτει θύμα απαγωγής, ο Ντ’ Αρτανιάν θα αναγκαστεί να συμμαχήσει με την αινιγματική Μιλαίδη προκειμένου να την εντοπίσει. Ταυτόχρονα, οι αψιμαχίες με τους Αγγλους ξεσπούν ξανά, ενώ μια συνωμοσία μέσα στο γαλλικό παλάτι απειλεί την ίδια την ακεραιότητα της χώρας και του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΓ΄. Φυσικά ο… κλήρος θα πέσει και πάλι στους Σωματοφύλακες να σώσουν την κατάσταση.

Ο σκηνοθέτης της πρώτης ταινίας, Μαρτίν Μπουρμπουλόν, έχει και εδώ ανάλογου βεληνεκούς παραγωγή, προκειμένου να αφηγηθεί την καινούργια περιπέτεια των Σωματοφυλάκων. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο είναι ο χαρακτήρας της Μιλαίδης –ερμηνευμένος με στυλ και δυναμισμό από την υπέροχη Εβα Γκριν– η οποία μάλιστα φέρει τη δική της τραγική ιστορία ως ερωμένη, μητέρα, αλλά και ανεξάρτητη γυναίκα, επηρεάζοντας τη δράση. Η τελευταία είναι φυσικά άφθονη και, όπως στο πρώτο μέρος, καλογυρισμένη, με χορογραφικές μονομαχίες ή κανονικές μάχες που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τις αντίστοιχες των χολιγουντιανών ταινιών.

Η δράση είναι άφθονη και, όπως στο πρώτο μέρος, καλογυρισμένη, με χορογραφικές μονομαχίες που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τις αντίστοιχες των χολιγουντιανών ταινιών.

Γενικώς η πλούσια παραγωγή της Pathe είναι φανερή τόσο από τα εντυπωσιακά σκηνικά και τα κοστούμια, όσο και από το αστεράτο καστ, που αναλαμβάνει να ερμηνεύσει σχεδόν όλους τους βασικούς ρόλους. Εκτός από την Γκριν εκεί υπάρχει ακόμη ο ανερχόμενος Φρανσουά Σιβίλ (Ντ’ Αρτανιάν), οι πάντα γοητευτικοί Βενσάν Κασέλ (Αθως) και Ρομέν Ντουρίς (Αραμις) καθώς και οι σταρ της νεότερης γενιάς, Λουί Γκαρέλ και Βίκι Κριπς, στους ρόλους του γαλλικού βασιλικού ζεύγους.

Ολοι τους καταφέρνουν να δώσουν έξτρα ενδιαφέρον σε μια ιστορία που δεν κρύβει ιδιαίτερες εκπλήξεις, όμως κερδίζει την προσοχή του θεατή με τον ρυθμό και την αισθητική της. Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό αν θα υπάρξει και τρίτο μέρος στις περιπέτειες των Τριών Σωματοφυλάκων –η ταινία το αφήνει σίγουρα ανοιχτό–, ωστόσο, αξίζει να σταθεί κανείς στον μοντέρνο τρόπο με τον οποίο οι ήρωες του Αλέξανδρου Δουμά έχουν μέχρι στιγμής μεταφερθεί στην οθόνη. Αφήνοντας την ιστορική ακρίβεια και το υπερβολικό δράμα κάπως στην άκρη, οι δημιουργοί των ταινιών στοχεύουν βασικά στην απενοχοποιημένη απόλαυση, με τη δράση και το χιούμορ στο επίκεντρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT