Home cinema: Μονομαχία για το «νέκταρ» του κόσμου

Home cinema: Μονομαχία για το «νέκταρ» του κόσμου

Μια σειρά-ωδή στον μαγικό κόσμο του κρασιού, αλλά και στην περίπλοκη φύση των οικογενειακών σχέσεων και των τραυμάτων της παιδικής ηλικίας, είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα της Apple TV

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θεϊκές σταγόνες
∆ΡΑΜΑ (2023)
∆ημιουργός: Κουόκ Ντανγκ Τραν
Ερμηνείες: Τομοχίσα Γιαμασίτα, Φλερ Γκεφριέρ

Μια σειρά-ωδή στον μαγικό κόσμο του κρασιού, αλλά και στην περίπλοκη φύση των οικογενειακών σχέσεων και των τραυμάτων της παιδικής ηλικίας, είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα της Apple TV. Επειτα από τον θάνατο του επί χρόνια αποξενωμένου πατέρα της, μια νεαρή Γαλλίδα ανακαλύπτει πως αποτελεί (υπό προϋποθέσεις) αποδέκτρια μιας τεράστιας κληρονομιάς: ούτε λίγο ούτε πολύ, της μεγαλύτερης συλλογής κρασιών στον κόσμο, αξίας περίπου 150 εκατ. δολαρίων. Προκειμένου ωστόσο να γίνει δική της, θα πρέπει να επικρατήσει σε μια σειρά από δοκιμασίες, απέναντι στον Ιάπωνα προστατευόμενο του πατέρα της.

Εκμεταλλευόμενη το ακαταμάχητο, τα τελευταία χρόνια, μείγμα ασιατικού – δυτικού σινεμά, η σειρά της Apple TV κινείται ανάμεσα στη «Μέκκα» του κρασιού Γαλλία και στην πάντα συναρπαστική Ιαπωνία, όπου οι δύο διαγωνιζόμενοι καλούνται να αναμετρηθούν. Στο μεταξύ βέβαια, η Καμίλ θα χρειαστεί να ξεπεράσει τα σοβαρά ψυχολογικά ζητήματα που ο πατέρας της δημιούργησε κατά την παιδική της ηλικία, θέλοντας να οξύνει τις οινογνωστικές της ικανότητες. Φυσικά, σκιώδης –και όχι μόνο– πρωταγωνιστής είναι εδώ το ίδιο το κρασί· όλο αυτό το μοναδικό ταξίδι γεύσης, απόλαυσης, αλλά και φιλοσοφίας και εμμονής, παρουσιάζεται μέσα από ένα σύνολο, που ανά στιγμές αγγίζει τα όρια του ψυχολογικού θρίλερ, ενώ ταυτόχρονα ανταμείβει τον θεατή με «ένοχες απολαύσεις».

Home cinema: Μονομαχία για το «νέκταρ» του κόσμου-1
O Προμηθέας Αλειφερόπουλος στην ταινία του Σωτήρη Γκορίτσα «Εκεί που ζούμε», η οποία είναι διαθέσιμη στο Ertflix. 

Εκεί που ζούμε ★★★
∆ΡΑΜΕΝΤΙ (2022)
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Γκορίτσας
Ερμηνείες: Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Στέλιος Μάινας

Από την πλατφόρμα του Ertflix επιλέγουμε το τελευταίο φιλμ του Σωτήρη Γκορίτσα, το οποίο διασκευάζει το ομώνυμο μυθιστόρημα του Χρίστου Κυθρεώτη. Πρωταγωνιστής εδώ είναι ο Αντώνης Σπετσιώτης (Προμηθέας Αλειφερόπουλος), ένας 35άρης δικηγόρος, ο οποίος ξεκινά την ημέρα των γενεθλίων του στην Ευελπίδων, για να την ολοκληρώσει ξημερώματα, έπειτα από περιπέτειες, σε μια αγροικία στο Χαλκούτσι και σε μια πολυτελή βίλα στην Αλίαρτο. Μέσα από όλα αυτά ο νεαρός άνδρας θα επαναθεωρήσει τη σχέση με τον αποξενωμένο πατέρα του (Στέλιος Μάινας), αλλά και τη ζωή του γενικότερα.

Ο Γκορίτσας υπογράφει μία από τις συνηθισμένες ιστορίες του, όπου η κοινωνική παρατήρηση –και σάτιρα– παντρεύεται με το προσωπικό στοιχείο. Το τελευταίο, μάλιστα, εδώ είναι αρκετά πιο έντονο, με την ιστορία πατέρα – γιου να αποτελεί μάλλον και το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της ταινίας. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει και το πρώτο απολαυστικό μέρος, το οποίο ασχολείται με την καθημερινή παράνοια της ελληνικής Δικαιοσύνης και τις καρικατούρες της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT