Πού βγαίνουμε σήμερα Τρίτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τρίτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του «Προμηθέα» του Αρη Μπινιάρη στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Γκλόρια. Ο Ελληνας δημιουργός επιχειρεί να διερευνήσει τους δυσοίωνους παραλληλισμούς μεταξύ του αρχαίου μύθου του Αισχύλου και των σκοτεινών κεφαλαίων της σύγχρονης ιστορίας. Παίζουν: Μιχάλης Βαλάσογλου, Βάσω Καβαλιεράτου, Αυγουστίνος Κούμουλος, Μαρία Μαντά. Τους στίχους που ακούγονται υπογράφει ο ράπερ Αγνωστος Χειμώνας. Στις 9 μ.μ.

Το βωβό αριστούργημα «Metropolis» (φωτογραφία) του Φριτζ Λανγκ προβάλλεται απόψε αποκατεστημένο στην ολοκληρωμένη, μη λογοκριμένη εκδοχή του, στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδας. Η προβολή θα γίνει συνοδεία ζωντανής μουσικής από την Babylon Orchester Berlin, σε διεύθυνση του αρχιμουσικού Στέφανου Τσιαλή. Στις 8.30 μ.μ.

Ο συγγραφέας και αρθρογράφος της «Κ» Τάκης Θεοδωρόπουλος συνομιλεί με τον καθηγητή Ιατρικής και γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, Οδυσσέα Ζώρα, γύρω από το επίμαχο ζήτημα της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων στο Ιδρυμα Θεοχαράκη (Βασ. Σοφίας και Μέρλιν). Μέσα από τη συζήτηση θα επιχειρηθεί να απαντηθεί το ερώτημα κατά πόσον η επερχόμενη νομοθεσία αλλάζει το τοπίο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στις 8 μ.μ. Συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου «39 σκαλοπάτια» στο θέατρο Τζένη Καρέζη. Ο Μάκης Παπαδημητρίου υπογράφει τη σκηνοθεσία και πρωταγωνιστεί σε ένα γοητευτικό κατασκοπικό θρίλερ με γενναία δόση κωμωδίας στο στυλ των Mόντι Πάιθον, το οποίο έχει διασκευαστεί και κινηματογραφικά από τον Αλφρεντ Χίτσκοκ. Μαζί με τον Παπαδημητρίου οι Γρηγορία Μεθενίτη, Γιάννης Λατουσάκης, Παναγιώτης Γουρζουλίδης.

Μία από τις τελευταίες εμφανίσεις τους πραγματοποιούν απόψε Γιώργος Nταλάρας και Αλκηστις Πρωτοψάλτη, στο θέατρο Παλλάς. Με το μότο «Δυο φωνές, μια καρδιά», οι δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις και τα τραγούδια τους σε ένα πρόγραμμα που έχει σημειώσει ήδη πολύ μεγάλη επιτυχία το προηγούμενο διάστημα. Στις 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT