Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαράντα χρόνια μετά το θρυλικό «Ρεμπέτικο» και έπειτα από δύο πρόσφατες sold out συναυλίες στο Ηρώδειο, τα εμβληματικά τραγούδια που έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος για την ταινία του Κώστα Φέρρη παρουσιάζονται σήμερα και αύριο στο «πάλκο» του Μεγάρου Μουσικής. Την ορχήστρα και τους τραγουδιστές διευθύνει ο συνθέτης. Στις 8 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Η τραγωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Βασιλιάς Ληρ» (φωτογραφία), ένα έργο στο οποίο «η εξουσία σημαίνει τα πάντα και η αμφισβήτησή της οδηγεί στο τίποτα», ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά και μετάφραση Διονύση Καψάλη. Παίζουν οι Γιάννης Νταλιάνης, Παντελής Δεντάκης, Αλεξία Καλτσίκη, Αργύρης Ξάφης, Χρήστος Σουγάρης, Ιωάννα Κολιοπούλου κ.ά. Στις 8.30 μ.μ., Αγίου Κωνσταντίνου 22-24.

Ενα συναρπαστικό αφιέρωμα στον Γουέιν Σόρτερ, τον πρωτοποριακό και ευφάνταστο σαξοφωνίστα και συν-θέτη της τζαζ, παρουσιάζει αύριο στη σκηνή του Half Note ο μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης. Τον συνοδεύουν ο πιανίστας Κριστιάν Ρανταλού και ο ντράμερ Ζιβ Ράβιτζ. Στις 9.30 μ.μ., Τριβωνιανού 17.

Εικαστικά έργα σε μορφή βιβλίου, που αντλούν έμπνευση από γραπτές πηγές και διακρίνονται από φιλοσοφική πνοή και μεταφυσικές προεκτάσεις, περιλαμβάνει η ατομική έκθεση της Μαρίας Μεθυμάκη με τίτλο «Αmen, για όσα δεν είναι», που παρουσιάζεται στο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Από τις 8.30 π.μ., Πατησίων 44.

Στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων «Συναντήσεις με συγγραφείς» στο Καφέ του Ιανού, ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τον συγγραφέα, συνθέτη και στιχουργό Σπύρο Πετρουλάκη («Σασμός», «Η κληρονομιά»). Η εκδήλωση θα προβάλλεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ιανού. Στις 8.30 μ.μ., Σταδίου 24.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT