Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εφη Μπίρμπα σκηνοθετεί με τον δικό της ονειρικό τρόπο την άγρια, ταραχώδη και κωμικά υπερρεαλιστική σάτιρα για την ανθρώπινη φύση του Ρώσου συγγραφέα Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ «Καρδιά του σκύλου», με πρωταγωνιστές τον Αρη Σερβετάλη και τον Αντώνη Μυριαγκό. Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115.

Εγκαινιάζεται σήμερα η εικαστική έκθεση «Ολοι εδώ. 50 χρόνια Δημοκρατία», που οργανώνει το MOMus-Μουσείο Αλεξ Μυλωνά για τον εορτασμό μισού αιώνα από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Συγκεντρώνει έργα σημαντικών εικαστικών της μεταπολεμικής περιόδου –Κανιάρης, Αληθεινός, Κατράκη, Α. Τάσσος– που παρουσιάστηκαν σε εκθέσεις κατά την περίοδο της χούντας ή αμέσως μετά, ως σύμβολα αντίστασης και εναντίωσης. Πλ. Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο. Εως 14/4.

Σήμερα εγκαινιάζεται στη Citronne Gallery στην Αθήνα η έκθεση «Μεθοριακότητα Ι Liminality» (φωτογραφία). Πρόκειται για ζητήματα που απορρέουν από τη ρευστή πραγματικότητα της εποχής, η οποία ανατρέπει παραδοσιακούς τρόπους ύπαρξης, ταυτότητας και βίου. Οι καλλιτέχνες Γιώργος Γιατρoμανωλάκης, Μαρίνα Παπαδάκη, Ναταλία Παπαδοπούλου και Μάρω Φασουλή πραγματεύονται την έννοια του ενδιάμεσου χώρου. Πατριάρχου Ιωακείμ 19, 4ος όροφος.

Εως το τέλος του μηνός συνεχίζεται η ομαδική έκθεση «Μυστήριο 151 A Rave Down Below», με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μια σειρά από νέες παραγωγές έργων, σε επιμέλεια του Πάνου Γιαννικόπουλου. Εικαστικές περιπλανήσεις στο ιστορικό παρελθόν, στο μεταβιομηχανικό παρόν και στη μυθολογία της Ελευσίνας. Παλιό Ελαιουργείο Ελευσίνας.

H Nέκυια, η πιο υποβλητική ραψωδία της Οδύσσειας, στην οποία περιγράφεται η κάθοδος του Οδυσσέα στον Αδη, παρουσιάζεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, με τον Γιάννη Αγγελάκα στη μουσική, τον ίδιο και την Ολια Λαζαρίδου στην αφήγηση και τον Χρήστο Παπαδόπουλο στη σκηνοθεσία. Εως 28/1, στις 8.30 μ.μ., λεωφ. Συγγρού 107.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT