Εκλεισε η Ακρόπολη από 66 απεργούς

Στην τετράωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων συμμετείχε μόλις το 3,65% (66 σε σύνολο 1.809 υπαλλήλων) των αρχαιοφυλάκων που υπηρετούν σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του υπ. Πολιτισμού

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πανό έγραφε «Οι πύλες της Ακρόπολης δεν εκχωρούνται» με μεγάλα κόκκινα γράμματα και υπογραφή «Εργαζόμενοι Ακρόπολης».

Από τις 8 το πρωί της Τρίτης 16 Ιανουαρίου και μέχρι τις 12 το μεσημέρι, η Ακρόπολη παρέμεινε κλειστή από τους φύλακες –κυριολεκτικά– του μνημείου. Το ίδιο και οι υπόλοιποι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της χώρας.

Η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων προκήρυξε στάση εργασίας, διαμαρτυρόμενη για τον διεθνή διαγωνισμό που «τρέχει» το υπουργείο προκειμένου η έκδοση και ακύρωση εισιτηρίων της Ακρόπολης («Κ», 16/1/24) να γίνεται από ιδιωτική εταιρεία και οι αρχαιοφύλακες να φυλάνε μόνο τα αρχαία.

Οταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε τους απεργούς στην Ακρόπολη, ένα μικρό πλήθος συγκεντρώθηκε γύρω του.

Από τη χθεσινή ανακοίνωση του υπ. Πολιτισμού προκύπτει ότι οι συγκεντρωμένοι στον Ιερό Βράχο ήταν το πιο αντιπροσωπευτικό αριθμητικό δείγμα των απεργών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο, στη στάση εργασίας συμμετείχαν μόλις 66 υπάλληλοι σε σύνολο 1.809 αρχαιοφυλάκων που υπηρετούν σε όλη την Ελλάδα.

Με άλλα λόγια, το 3,65% των αρχαιοφυλάκων έκλεισε περίπου 350 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για τέσσερις ώρες.

Η συμμετοχή καταδεικνύει το αποτέλεσμα της κινητοποίησης. Θέτει, όμως, και ένα ερώτημα: πόσο ελκυστική θα είναι η Ακρόπολη των ιδιωτικών ξεναγήσεων των 5.000 ευρώ εάν κλείνει από το 3,65%;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT