Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γραμμένη το 1757 από τον Κάρλο Γκολντόνι, η κωμωδία θεατρικών ηθών «Ο ιμπρεσάριος από τη Σμύρνη» παρουσιάζεται σήμερα στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου. Παίζουν: Θέμης Πάνου, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Ιωάννα Μαυρέα, Αγορίτσα Οικονόμου, Λαέρτης Μαλκότσης, Ταξιάρχης Χάνος κ.ά. Στις 5 μ.μ., Αγ. Κωνσταντίνου 22-24.

Η όπερα «Η νεκρή πόλη» (φωτογραφία), η μοναδική που συνέθεσε η κορυφαία μουσικοπαιδαγωγός Νάντια Μπουλανζέ, παρουσιάζεται αύριο Κυριακή στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε σκηνοθεσία Ρόμπιν Γκουαρίνο. Συμμετέχει ενδεκαμελές σύνολο υπό τη διεύθυνση του Νιλ Γκόρεν. Ερμηνεύουν οι Μελίσα Χάρβεϊ, Λόρι Ρούμπιν, Τζόσουα Ντένις και Ντορέλ Γουίλιαμς. Στις 7.30 μ.μ., Συγγρού 364.

Βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, η παράσταση «Ο Αμερικάνος», σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Θανάση Σαράντου, επιστρέφει από σήμερα για 14η χρονιά στο Από Μηχανής Θέατρο. Μουσική σύνθεση: Λάμπρος Πηγούνης. Μουσικός επί σκηνής: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης. Στις 9 μ.μ. (Κυριακή 8 μ.μ.), Ακαδήμου 13.

Μελωδίες των Βέρντι, Πουτσίνι, Μπερνστάιν, Ρότα κ.ά. περιλαμβάνει το πρόγραμμα της συναυλίας «Μουσικοί περίπατοι, μουσικό σταυροδρόμι», που παρουσιάζουν τη Δευτέρα στο Μουσείο «Μαρία Κάλλας» το Κουιντέτο ξύλινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και η σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου. Στις 7 μ.μ., Μητροπόλεως 44.

Εργα ζωγραφισμένα με λάδια και σπρέι σε καμβά, που μέσω μιας «μαθηματικοποιημένης» δημιουργικής διαδικασίας διερευνούν τις σχέσεις χώρου και χρόνου, μονάδας και συνόλου, μικρόκοσμου και μακρόκοσμου, περιλαμβάνει η ατομική έκθεση «Spatial Structures» του Ηλία Βασιλού, που εγκαινιάζεται σήμερα στον Εικαστικό Κύκλο ΔΛ. Από τις 12 το μεσημέρι, Ακαδημίας 6.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT