«Αγριότοπος»: Στον αμερικανικό εμφύλιο

«Αγριότοπος»: Στον αμερικανικό εμφύλιο

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O «Αγριότοπος» είναι το δεύτερο βιβλίο του Ρόμπερτ Πεν Γουόρεν, έπειτα από το αριστουργηματικό «Ολοι οι άνθρωποι του βασιλιά», που κυκλοφορούν οι εκδόσεις Πόλις. Αυτή τη φορά μεταφερόμαστε στον αμερικανικό εμφύλιο, εκεί όπου ένας νεαρός Εβραίος από τη Βαυαρία φτάνει για να πολεμήσει στο πλευρό των Βορείων. Αλλο ένα δείγμα της δουλειάς ενός μάστορα της ποιητικής περιγραφής και οξυδερκούς παρατηρητή της ανθρώπινης φύσης, σε μετάφραση της Αννας Μαραγκάκη.
Α. Χ.

Ο βίος του Κώστα Αξελού

Mια απόπειρα παρουσίασης της ζωής και του έργου ενός από τους στοχαστές που σημάδεψαν τον 20ό αιώνα χαρακτηρίζει η Κατερίνα Δασκαλάκη το βιβλίο της «Κώστας Αξελός. Η νοσταλγία του μέλλοντος», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εστία. Η συγγραφέας, που διετέλεσε επί χρόνια δημοσιογράφος και διευθύντρια της εφημερίδας «Μεσημβρινή», δούλεψε με πρωτότυπο αρχειακό υλικό, με έρευνα και μεγάλη ψυχική φόρτιση, ολοκληρώνοντας τη βιογραφία τού επί δεκαετίες συντρόφου της και ταυτόχρονα του φιλοσόφου με την πολυσχιδή προσωπικότητα και τον πολυκύμαντο βίο.
Μ. Β.

Το Μεταίχμιο γιορτάζει

Με μια λαμπρή βραδιά στον φιλόξενο χώρο του Μουσείου Μπενάκη Πειραιώς, οι εκδόσεις Μεταίχμιο γιόρτασαν την επέτειο 30 χρόνων λειτουργίας τους μαζί με συγγραφείς, βιβλιοπώλες, φίλους και συνεργάτες από τον χώρο του βιβλίου. Ο εκδότης Νώντας Παπαγεωργίου μοιράστηκε με τους προσκεκλημένους τις πρώτες ημέρες του εκδοτικού εγχειρήματος, που ονομάστηκε χωρίς δεύτερη σκέψη Μεταίχμιο, μιας και ο ίδιος και η σύζυγός του Βάσω Παπαγεωργίου βρίσκονταν σε μια αντίστοιχη περίοδο της ζωής τους. Χωρίς business plan, όπως είπε, με κινητήρια δύναμη την αγάπη του για το βιβλίο και με έμφαση στα εκπαιδευτικά βιβλία, το Μεταίχμιο εξελίχθηκε σε έναν πολυσυλλεκτικό εκδοτικό οίκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT