Πού βγαίνουμε σήμερα Τρίτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τρίτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, οι εκδόσεις Ικαρος, οι εκδόσεις Καστανιώτη, οι εκδόσεις Μεταίχμιο και οι εκδόσεις Πατάκη σάς προσκαλούν στη Σίνα 31 και στην εκδήλωση «Ελληνες συγγραφείς στα γαλλικά – Η δυναμική της σύγχρονης ελληνικής πεζογραφίας στη γαλλόφωνη αγορά», με τη συμμετοχή των συγγραφέων Μίνου Ευσταθιάδη, Ιωάννας Μπουραζοπούλου, Νίκου Παναγιωτόπουλου και Χρήστου Α. Χωμενίδη. Στις 19.00.

Μίκη Θεοδωράκη, Μίμη Πλέσσα, Σταύρο Ξαρχάκο, Ελένη Καραΐνδου, αλλά και Σταμάτη Κραουνάκη, θα ερμηνεύσουν μεταξύ άλλων σπουδαίων συνθετών και στιχουργών δύο μεγάλες φωνές. Η Μαρία Φαραντούρη και η Γιώτα Νέγκα (φωτογραφία) θα εμφανιστούν στη σκηνή του Παλλάς, για ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου, μαζί με οκτώ εξαίρετους σολίστες. Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, στις 21.00.

Για δεύτερη χρονιά παρουσιάζεται το έργο του Χρόνη Μίσσιου «…καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς», σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη. Παίζουν οι Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Κωνσταντίνος Πασσάς, Δημήτρης Μαμιός, Γιάννης Μάνθος. Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι, στις 21.15.

Αύριο, στον χώρο εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου BOOKS+ θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Βασίλη Βαμβακά «Το εκκρεμές. Πολιτική, κουλτούρα και κοινωνία στην Ελλάδα των συνεχών κρίσεων». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Βασιλική Γεωργιάδου, καθηγήτρια στο Πάντειο, Παναγής Παναγιωτόπουλος, καθηγητής ΕΚΠΑ, Εφη Φαλίδα, δημοσιογράφος, και Δημήτρης Σωτηρόπουλος, καθηγητής ΠΑΠΕΛ. Πανεπιστημίου 37, στις 18.30.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για άτομα με δυσκολίες μνήμης ή άνοια διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης με τίτλο «Στους κήπους των κεραμικών Ιζνίκ». Τουλίπες, τριαντάφυλλα, υάκινθοι, αλλά και δένδρα, χρησιμοποιούνται για τα μοτίβα των κεραμικών που δημιουργήθηκαν τον 16ο αιώνα στη Μικρά Ασία. Ασωμάτων 22 και Διπύλου, Κεραμεικός, από τις 11.30 έως τις 13.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT