Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση ζωγραφικής – χαρακτικής της Τάνιας Δρογώση με τίτλο «Περιπλάνηση…» και έργα που αποτυπώνουν τη φύση και τα μηνύματα που αυτή στέλνει, δημιουργώντας μια νέα γη γεμάτη εσωτερική διαύγεια και καθαρότητα. Επιμέλεια έκθεσης: Λουίζα Καραπιδάκη. Γκαλερί Αργώ, Νεοφύτου Δούκα 5, Κολωνάκι. Από τις 19.30 έως τις 22.30.

Θα παρουσιαστεί σήμερα το λεύκωμα του Δημήτρη Μουγκού «Κάνα δύο φωτογραφίες» στο MOMus – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι ‍Αρης Στυλιανού, καθηγητής ΑΠΘ, Ηώ Πάσχου, επίκουρη καθηγήτρια Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Ορέστης Πάγκαλος, εικαστικός, διδάσκων στο ΑΠΘ. Προβλήτα Α΄, Αποθήκη Α΄, λιμάνι Θεσσαλονίκης, στις 19.00.

Μια νέα ματιά σε ένα κλασικό έργο ρίχνει ο Πάνος Κούγιας στην παράσταση «Δεσποινίς Τζούλια» (φωτογραφία) του Αουγκουστ Στρίντμπεργκ. Το έργο, που κάνει πρεμιέρα σήμερα, θα παρουσιαστεί για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στο θέατρο Φούρνος. Παίζουν οι Μενέλαος Κυπαρίσσης, Δάφνη Σκρουμπέλου, Ματίνα Στάμου και h_theia_Soula. Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια, στις 21.00.

Σε παγκόσμια πρεμιέρα παρουσιάζεται σήμερα η «Περσεφόνη» του Δημήτρη Μαραγκόπουλου σε σύλληψη, λιμπρέτο και σκηνοθεσία της Ελλης Παπακωσταντίνου. Στο έργο, όπου το ζωντανό βίντεο και η όπερα αλληλεπιδρούν, ερμηνεύουν οι Σαβίνα Γιαννάτου, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Αννα Αναστασία Σμέρου και Αλια Αλγκάιερ. Μουσική διεύθυνση: Δημήτρης Κτιστάκης. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, στις 21.00.

Ο «Βασιλιάς Ληρ» σε μια πρωτότυπη διασκευή και μια εξαιρετική σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού παίζεται στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας. Παίζουν οι Mπέττυ Αρβανίτη, Nίκος Αλεξίου, Αντώνης Γιαννακός, Νέστορας Κοψιδάς, Ερατώ Πίσση, Γκαλ Ρομπίσα, Εύα Σιμάτου, Βιργινία Ταμπαροπούλου. Κεφαλληνίας 16, στις 21.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT