Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είκοσι οκτώ σύγχρονοι Ελληνες εικαστικοί δημιουργούν με αφορμή το «Τραύμα», προερχόμενο από σημαντικά γεγονότα της ελληνικής Ιστορίας, είτε πρόκειται για τη Μικρασιατική Καταστροφή είτε για τον Εμφύλιο και τη δικτατορία. Επιμέλεια έκθεσης Εφη Μιχάλαρου. Πολυχώρος Πολιτισμού Ισλαχανέ, Ελένης Ζωγράφου 3, Θεσσαλονίκη. Εγκαίνια σήμερα από τις 18.00 έως τις 20.00.

Μια νέα ανάγνωση κάνει ο φημισμένος Σουηδός χορογράφος Γιόαν Ινγκερ πάνω στη διάσημη ηρωίδα του Μπιζέ. Η «Κάρμεν» (φωτογραφία) ανεβαίνει σήμερα και για έξι παραστάσεις στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Μουσική διεύθυνση Εκτορας Ταρτανής. Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα, στις 19.30, έως 25 Φεβρουαρίου.

Μια σκηνή στο εσωτερικό του κεφαλιού μας θέλει να παρουσιάσει ο Γιάννης Νιάρρος μαζί με δύο μουσικούς, τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τον Δημήτρη Κλωνή, μιλώντας για πλάσματα απόκοσμα εξαιτίας των φαντασιώσεών τους και των εμμονών. Θέατρο «Σημείο», Χαριλάου Τρικούπη 4, στις 21.00.

Ακροβατώντας μεταξύ επιστημονικής φαντασίας, σάτιρας και ρεαλισμού, η «Καρδιά του σκύλου» του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ ανεβαίνει σε μια νέα σκηνοθετική ανάγνωση από την Εφη Μπίρμπα. Παίζουν οι Αρης Σερβετάλης, Αντώνης Μυριαγκός, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μιχάλης Θεοφάνους, Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, Αλεξάνδρα Καζάζου, Σπύρος Δέτσικας. Θέατρο «Κιβωτός», Πειραιώς 115, στις 20.00.

Παρουσίαση του βιβλίου «Σαν Μήδεια» του Μάνου Κοντολέων στο βιβλιoπωλείο «Zatopek». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Αννα Κοντολέων, συγγραφέας, και Νάντια Τράτα, κριτικός λογοτεχνίας. Π. Τσαλδάρη 209, Καλλιθέα, στις 19.30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT