Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις Πέμπτες του Φεβρουαρίου το θέατρο «Αλσος» θα πλημμυρίσει από μουσικές της Μεσογείου και των Βαλκανίων, αλλά και από την Ελλάδα. Η ερμηνεύτρια Σαβίνα Γιαννάτου με τους συνοδοιπόρους της Primavera en Salonico (Κώστας Βόμβολος κανονάκι, ακορντεόν, Μιχάλης Σιγανίδης κοντραμπάσο, Κυριάκος Γκουβέντας, βιολί, Χάρης Λαμπράκης, νέι) θα παρουσιάσουν το «maTERRA». Ευελπίδων 4, Πεδίον του Αρεως, στις 21.00.

Εξι χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή του ο «Εκκλησιαστής» επιστρέφει στο BIOS. Ο Αντώνης Αντωνόπουλος (φωτογραφία) σωματοποιεί την παγανιστική χορογραφία του Κώστα Τσιούκα, ενώ ο Lowtronik συνθέτει το ηλεκτρονικό ηχητικό τοπίο της πορείας του ανθρώπου από τη ζωώδη καταβολή του στην αναζήτηση της θεϊκής υπόστασης. Πειραιώς 84, στις 21.00.

Μια ερωτική ιστορία με πολιτικές διαστάσεις και φόντο το χάος στη Μέση Ανατολή είναι το έργο «Ολοι εμείς πουλιά» του Ουαζντί Μουαουάντ, που σκηνοθετεί ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος. Παίζουν οι Μπάμπης Αλεφάντης, Γιώργος Ζιόβας, Αννα Μάσχα, Κλέαρχος Παπαγεωργίου, Δημήτρης Παπανικολάου, Οδυσσέας Πετράκης, Μελίνα Πολυζώνη, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Στεφανία Σαμαρά, Πηνελόπη Τσιλίκα. Εθνικό Θέατρο, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, στις 20.00.

Τη «Φιλουμένα Μαρτουράνο» του Εντουάρντο ντε Φιλίππο, μια ηρωίδα επιβίωσης και μητρότητας, ερμηνεύει για δεύτερη χρονιά η Μαρία Ναυπλιώτου σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου. Στον ρόλο του Ντομένικο Σοριάνο ο Μελέτης Ηλίας. Παίζουν επίσης οι Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Τίτος Γρηγορόπουλος, Ελευθερία Κοντογεώργη, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Ιωάννα Τζίκα, Βασίλης Τσαλίκης και Μιχάλης Ψαλίδας. Θέατρο Χορν, Αμερικής 10, στις 21.00.

Ενα σύμπαν συμβολισμών παρουσιάζει στην πρώτη ατομική της έκθεση στην Ελλάδα η Lyn Liu στην γκαλερί «The Breader», με τίτλο «Mocking Game». Ιάσονος 45, από Τρίτη έως Παρασκευή από τις 11.00 έως τις 19.00 και το Σάββατο από τις 11.00 έως τις 17.00. Διάρκεια έκθεσης έως τις 2 Μαρτίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT