Απόσυρση βιβλίου από νηπιαγωγείο της Κύπρου

Απόσυρση βιβλίου από νηπιαγωγείο της Κύπρου

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο Γιωργής έχει στην τάξη του ένα παιδί που μεγαλώνει σε μια οικογένεια με αγάπη και ασφάλεια. Εχει δύο μαμάδες». Ισως το συγκεκριμένο απόσπασμα του βιβλίου της Κατρίνας Τσάνταλη «Οικογένεια είναι» των εκδόσεων Διόπτρα να εντάσσεται στο περιεχόμενο για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν γονείς σε νηπιαγωγείο της Λευκωσίας, με κατάληξη την απόσυρση του βιβλίου. Για το θέμα το κίνημα Eνεργοί Πολίτες – Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών ανέφερε ότι «αυτές οι εικόνες πρωτίστως προσβάλλουν τον παραδοσιακό θεσμό της οικογένειας» και απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στην υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου.

Σε ανακοίνωσή τους οι εκδόσεις Διόπτρα εξέφρασαν τη λύπη και την απογοήτευσή τους για το περιστατικό και τόνισαν: «Με ακόμη μεγαλύτερη λύπη διαβάσαμε πως ο διευθυντής της Δημοτικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας επιβεβαίωσε ότι έγινε διερεύνηση των συγκεκριμένων καταγγελιών, καταλήγοντας: “Φαίνεται ότι αυτό το βιβλίο προκαλεί. Εχει αποσυρθεί”. Ναι, το βιβλίο προκαλεί. Προκαλεί να μη βιώσει κανένα παιδί την περιθωριοποίηση, την απόρριψη, τον εκφοβισμό επειδή η οικογένειά του ίσως να μη μοιάζει με τις οικογένειες των υπόλοιπων παιδιών. […] Και το μήνυμά του είναι απλό και δυνατό: Να μην αποκλείουμε κανέναν από την κοινωνία μας, αλλά να φροντίσουμε να υπάρχει συμπερίληψη για όλες και όλους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT