Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βιολονίστα Ιρις Λουκά ξετυλίγει μια σύνθεση στοιχείων, βασισμένη σε μουσικά έργα και κείμενα «ποιητών» – δημιουργών, όπως Ελιοτ, Μπαχ, Ηράκλειτος, Γαλιλαίος. Η παράσταση «Το θεώρημα του σχοινοβάτη» κάνει πρεμιέρα σήμερα στο Θέατρο Μπέλλος. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Αρης Κακλέας. Για τέσσερις Τετάρτες, στις 21.00. Κέκροπος 1, Πλάκα.

Δύο γυναίκες με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο συναντιούνται στον απόηχο του εθνοτικού πολέμου της Βοσνίας στο έργο «Το σώμα της γυναίκας ως πεδίο μάχης» (φωτογραφία) του Ματέι Βισνιέκ, που ανεβαίνει σήμερα στο θέατρο «Χώρος» από την ομάδα OneTwoFree. Σκηνοθεσία: Στέλιος Πατσιάς. Παίζουν οι Νικόλ Δημητρακοπούλου, Σοφία Παλάντζα. Πραβίου 6-8 Βοτανικός, στις 21.00.

Παρουσίαση του βιβλίου «Υπήρξα τόσοι άλλοι» του Αλέξη Σταμάτη θα γίνει στο βιβλιοκαφέ Ζάτοπεκ. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος Εριφύλη Μαρωνίτη. Παναγή Τσαλδάρη 209, Καλλιθέα, στις 19.30.

Η Εταιρεία Συγγραφέων και η Ελληνική Εταιρεία Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας (ΕΕΓΣΓ), τιμώντας τη μνήμη του Κώστα Στεργιόπουλου (1926-2016), παρουσιάζουν την έκδοση των Ημερολογίων του (1943-2014), με τίτλο «Ex Nihilo… Από τα σημειωματάρια μιας ζωής» (Ιδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών) στις 19.00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Εγκαινιάζεται απόψε στην Αίθουσα Τέχνης Καππάτος μία ενότητα με υβριδικά ζωγραφικά έργα στα οποία ο καλλιτέχνης Γιώργος Σαμψωνίδης, με τη διακριτή επέμβαση της τεχνολογίας, δημιουργεί μία νέα παραστατικότητα, ρευστή, αβέβαιη, μεταβαλλόμενη και επιδεχόμενη μια νέα ανάγνωση με τίτλο «Liminality». Οδός Αθηνάς 12, στις 19.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT