Δήμος Αθηναίων: Αναβάλλεται συναυλία με το Ισραήλ για λόγους ασφαλείας

Δήμος Αθηναίων: Αναβάλλεται συναυλία με το Ισραήλ για λόγους ασφαλείας

Η συναυλία θα γινόταν με αφορμή τους εορτασμούς του Πάσχα και σε αυτή θα ερμηνεύονταν έργα λατρευτικής μουσικής, τιμώντας την προτεσταντική, την ορθόδοξη και την καθολική εκκλησιαστική παράδοση

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναβολή της προγραμματισμένης για τις 29 Απριλίου συναυλίας των μουσικών συνόλων του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) στο θέατρο Ολύμπια, εισηγείται ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας στο Δ.Σ. του Οργανισμού.

Η συναυλία θα γινόταν με αφορμή τους εορτασμούς του Πάσχα και σε αυτή θα ερμηνεύονταν έργα λατρευτικής μουσικής, τιμώντας την προτεσταντική, την ορθόδοξη και την καθολική εκκλησιαστική παράδοση. 

Η διοργάνωση της εν λόγω συναυλίας είχε αποφασιστεί τον Μάιο του 2023 από την προηγούμενη διοίκηση του ΟΠΑΝΔΑ και είχε τεθεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας του Ισραήλ.

Στη σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Αθηναίων διαβάζουμε: «Συνεκτιμώντας τις δραματικές εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, την απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Μουσικών του Δήμου (“σε περίπτωση τέλεσης της συναυλίας, οι συνθήκες ίσως δεν θα είναι ασφαλείς τόσο για τους συντελεστές, όσο και για το κοινό”) και τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κρίνεται ότι η συναυλία των μουσικών συνόλων του ΟΠΑΝΔA πρέπει να αναβληθεί για λόγους ασφαλείας».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία της «Κ» με την πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ Ελένη Ζωντήρου, η αρμόδια επιβεβαίωσε πως η αναβολή της συναυλίας γίνεται για καθαρά προληπτικούς λόγους, ύστερα και από τη σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Μουσικών του Δήμου και δεν έχει προηγηθεί κάποιο επεισόδιο που να έχει προκαλέσει ανησυχία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT