Home cinema: Το τρένο των εκτελεστών κι ένα… τζίνι

Home cinema: Το τρένο των εκτελεστών κι ένα… τζίνι

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Bullet Train ★★★
ΔΡΑΣΗΣ (2022)
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λιτς
Ερμηνείες: Μπραντ Πιτ, Τζόι Κινγκ

Μία από τις πιο πρόσφατες κωμωδίες δράσης με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό στην πλατφόρμα του Netflix. Ο απόλυτος χολιγουντιανός σταρ υποδύεται εδώ έναν επαγγελματία εκτελεστή, ο οποίος επιβιβάζεται σε μια γιαπωνέζικη υπερταχεία, αποφασισμένος να ξορκίσει την πρόσφατη κακοτυχία του και να φέρει εις πέρας μια φαινομενικά εύκολη αποστολή. Πολύ γρήγορα, ωστόσο, τα πράγματα περιπλέκονται, καθώς στο συγκεκριμένο δρομολόγιο επιβαίνουν αρκετοί ικανότατοι δολοφόνοι από όλη την υφήλιο, καθένας με τη δική του «ατζέντα».

Με αισθητική που αποθεώνει την ιαπωνική ποπ κουλτούρα και γρήγορους ρυθμούς στο μοντάζ, το φιλμ του Λιτς είναι σε γενικές γραμμές διασκεδαστικό και… αυτό αρκεί. Στην εξέλιξή του υπάρχουν, βέβαια, μυστικά που αποκαλύπτονται, αναπάντεχες ανατροπές και μερικά επεξηγηματικά φλας μπακ, ωστόσο, η ίδια η πλοκή είναι στην πραγματικότητα υποτυπώδης, ώστε να στηρίξει απλώς τις σκηνές δράσης. Αυτές είναι στην πλειονότητά τους καλοστημένες, με τον Πιτ να κινείται άνετα μεταξύ κλωτσοπατινάδας και κουλ ατάκας, υποστηριζόμενος και από αρκετούς ακόμη χαρακτήρες. Ανάμεσά τους κάνουν «περάσματα» και άλλοι αστέρες, όπως ο Τσάνινγκ Τέιτουμ και η Σάντρα Μπούλοκ.

Home cinema: Το τρένο των εκτελεστών κι ένα… τζίνι-1
Ο Ιντρις Ελμπα είναι τζίνι. Κι έχει ιστορίες τριών χιλιάδων χρόνων να διηγηθεί.

Τρεις χιλιάδες χρόνια προσμονής ★★★
ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ (2022)
Σκηνοθεσία: Τζορτζ Μίλερ
Ερμηνείες: Τίλντα Σουίντον, Ιντρις Ελμπα

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε το πιο πρόσφατο φιλμ του Τζορτζ Μίλερ, ο οποίος μας στέλνει στον κόσμο του παραμυθιού με μια ευφάνταστη αφήγηση, εμπνευσμένη από τις «Χίλιες και μία νύχτες». Πρωταγωνίστρια εδώ είναι η δρ Αλήθεια Μπίνι (Τίλντα Σουίντον), μια μοναχική Βρετανίδα ακαδημαϊκός, ειδικευμένη στην Ιστορία και στους μύθους, η οποία βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για ένα συνέδριο. Εκεί εντελώς αναπάντεχα θα συναντήσει ένα… τζίνι (Ιντρις Ελμπα), το οποίο θα της προσφέρει τις κλασικές τρεις ευχές με αντάλλαγμα την ελευθερία του. Η καχύποπτη επιστήμονας, ωστόσο, δεν πείθεται και τότε εκείνο αρχίζει να αφηγείται τις περιπέτειες χιλιετιών που το οδήγησαν μέχρι το δωμάτιο του ξενοδοχείου της.

Ο Μίλερ γοητεύεται από τα ανατολίτικα παραμύθια και βρίσκει τρόπο να τα ζωντανέψει για τον σύγχρονο θεατή, με μια αρκετά εντυπωσιακή –αλλά όχι πελώρια– παραγωγή, η οποία μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, στις εποχές όπου μύθος και πραγματικότητα μπλέκονται, με «καύσιμο» την αχαλίνωτη φαντασία του ανθρώπου. Οδηγός της αφήγησης είναι το τζίνι του Ιντρις Ελμπα, το οποίο μάλιστα αποδεικνύεται πολύ πιo ευαίσθητο και ρομαντικό από όσο έχουμε συνηθίσει σε ανάλογες ιστορίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT