Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρεμιέρα της στο Μέγαρο Μουσικής κάνει η παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», μια συμπαραγωγή Ελλάδας και Τουρκίας, που μεταφέρει το έργο του Σαίξπηρ σε μια πόλη των Βαλκανίων όπου οι Ελληνες Καπουλέτοι και οι Τούρκοι Μοντέγοι δεν ζουν πάντα ειρηνικά. Σκηνοθετεί ο Λευτέρης Γιοβανίδης. Στις 8 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη 1.

Εγκαινιάζεται απόψε η 20ή Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (φωτογραφία), που φέτος έχει τιμώμενο επισκέπτη το εμιράτο της Σάρτζα. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει συζητήσεις για την τεχνητή νοημοσύνη, τις ελληνικές πλατφόρμες audiobook, τις γυναίκες στη λογοτεχνία, εκδηλώσεις στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Γιώργο Ιωάννου κ.ά. Στις 7.30 μ.μ., ΔΕΘ-HELEXPO.

Το νέο άλμπουμ του Γιώργου Καζαντζή «Μοιραία κοιμωμένη», με βασική ερμηνεύτρια την Ασπασία Στρατηγού, παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου. Συμμετέχουν οι Γιώργος Μεράντζας, Ναντίνα Κυριαζή και Παντελής Θαλασσινός. Στις 9.30 μ.μ., Φραντζή και Θαρύπου 37.

Μετά το ανέβασμά του στο «Αμφιθέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου» την περασμένη σεζόν, το «θρίλερ ιδεών» του Ρόμπερτ Ικε «The doctor» παρουσιάζεται στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου. Ερμηνεύουν οι Στεφανία Γουλιώτη, Νίκος Χατζόπουλος κ.ά. Στις 9.15 μ.μ., 30ής Οκτωβρίου 2.

Στην έκθεση του Ομαρ Ζαφάρ «Ζωγραφική πέρα από τη ζωγραφική: Σφυρηλατώντας αδιαπέραστα παραδείγματα», το κοινό μπορεί πραγματικά να αγγίξει και να αλληλεπιδράσει με τα έργα. Μια νέα μορφή θέασης δημιουργείται μέσα από το έργο του, αυτή του κατεξοχήν ενεργητικού και επιτελεστικού θεατή. Εγκαίνια σήμερα 7-10 μ.μ., στην Gallery Alibi, Σαρρή 12, Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT