Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ελεύθερη είσοδο και διοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων γιορτάζουν τα μουσεία τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Ενδεικτικά, το Μουσείο Ακρόπολης διοργανώνει τη θεματική παρουσίαση «Σάββατο στο Μουσείο με 20+1 αριστουργήματα» (12.30). H Εθνική Γλυπτοθήκη προσκαλεί οικογένειες με παιδιά 8-12 ετών να γνωρίσουν τον αινιγματικό χαρακτήρα της Πηνελόπης (12.30). Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο διοργανώνει τη δράση «Αναζητώντας το χαμένο κειμήλιο» (12.00).

Στο πνευματικό κέντρο της ισραηλιτικής κοινότητας παρουσιάζεται από τις εκδόσεις Καπόν το νέο βιβλίο της Ντόνας-Λίλιαν Καπόν, «Νοσταλγία, για μια Αθήνα που αγάπησα (1947-1957)» (φωτογραφία), το οποίο πέραν του ιστορικού ενδιαφέροντος έχει έντονα αυτοβιογραφικό χαρακτήρα. Ομιλητές, οι δημοσιογράφοι-συγγραφείς Νίκος Βατόπουλος και Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς. Βησσαρίωνος 9, στις 7 μ.μ.

Ολοκληρώνεται σήμερα η ατομική έκθεση του Mατέο Αντρέα «La Leona» στην γκαλερί Αλμα. Οι γυναικείες μορφές που απεικονίζονται δημιουργούν μια σύνθεση στην οποία το ανθρώπινο πρόσωπο διασταυρώνεται με χαρακτηριστικά των ζώων. Υψηλάντου 24.

Τα «Αδέσποτα κορμιά», το ντοκιμαντέρ της Ελίνας Ψύκου που διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, έρχεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Οι ηρωίδες της ταινίας ταξιδεύουν σε μια Ευρώπη που ολοένα συντηρητικοποιείται, διεκδικώντας την αυτοδιάθεση του σώματός τους. Αίθουσα Β, καθημερινά στις 7 μ.μ. Εως τις 22/5. Μεγ. Αλεξάνδρου 136.

Η έκθεση ζωγραφικής του Λουδοβίκου των Ανωγείων με τίτλο «Οταν ο δρόμος ονειρεύεται ουρανό και η μνήμη ιχνηλατεί στο φως τις πολύτιμες αναμνήσεις μας» εγκαινιάζεται σήμερα στα Χανιά, αναδεικνύοντας μια διαφορετική, λιγότερο γνωστή, πλευρά της δημιουργικής προσωπικότητας του καλλιτέχνη. Αίθουσα Τεχνης Β. Μυλωγιάννη, Χαρ. Τρικούπη 14. Εως τις 10/6.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT