Πού βγαίνουμε σήμερα Τρίτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τρίτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Εργαστήριο Πολιτικής και Θεσμικής Θεωρίας και Ιστορίας των Ιδεών του τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ οργανώνει εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τον θάνατο του λόρδου Βύρωνα στο Μεσολόγγι με ομιλίες πανεπιστημιακών καθηγητών και παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών στη 1 μ.μ. Κεντρικό κτίριο, Πανεπιστημίου 30.

Ολοκληρώνονται απόψε οι παραστάσεις του έργου «Μια άλλη Θήβα» του Σέρχιο Μπλάνκο σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, που παρουσιάζεται στο θέατρο Πόρτα. Η παράσταση συζητήθηκε ιδιαίτερα και λόγω των εξαιρετικών ερμηνειών των ηθοποιών, του Θάνου Λέκκα στον ρόλο του Συγγραφέα και του Δημήτρη Καπουράνη στον διπλό ρόλο Μαρτίν/Φεδερίκο. Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος. Μεσογείων 59, στις 9 μ.μ.

Η φωτογραφική ομάδα METApolis παρουσιάζει την έκθεση «Unique», με πάνω από 130 φωτογράφους, ένα ταξίδι στη φωτογραφία δρόμου, στη σκηνική φωτογραφία, στο αστικό τοπίο και στο αστικό περιβάλλον. Επιμέλεια: Γιάννης Γιαννακόπουλος, Κωνσταντίνος Κουρτίδης και Θοδωρής Βερονίκης. Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι.

Το Three Times Three, σε επιμέλεια του Σπύρου Πολυχρονόπουλου (Spyweirdos), φέρνει μαζί ανθρώπους από τα πεδία του σύγχρονου χορού και της πειραματικής μουσικής, με σκοπό να δημιουργήσουν έναν μεταξύ τους κώδικα, μια γλώσσα επικοινωνίας που ισχύει όσο κρατάει η συνάντηση. Τρεις μουσικοί συναντούν κάθε φορά τρεις χορευτές/χορεύτριες σε ένα διάλογο. Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α, Κυψέλη. Στις 9 μ.μ.

Μόλις ξεκίνησε η θερινή περίοδος της Citronne Gallery στον Πόρο με την έκθεση «Μυθιστορίες» (φωτογραφία), στην οποία εννέα εικαστικοί, με πλαίσιο τη Μεσόγειο, αναδιφούν τα στρώματα της Ιστορίας και την επιδραστική ενέργεια του μύθου. Επιμέλεια: Τατιάνα Σπινάρη-Πολλάλη. Διάρκεια έως τις 15 /9.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT