Στο Καλλιμάρμαρο βρέθηκε η πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας

Στο Καλλιμάρμαρο βρέθηκε η πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας

Η δευτερότοκη κόρη του διαδόχου του ιαπωνικού θρόνου Φουμιχίτο πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Παναθηναϊκό Στάδιο επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι η πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας. Η δευτερότοκη κόρη του διαδόχου του ιαπωνικού θρόνου Φουμιχίτο και ανιψιά του αυτοκράτορα Ναρουχίτο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία του Καλλιμάρμαρου και τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και για τον τρόπο συντήρησης του ιστορικού σταδίου.

Η πριγκίπισσα Κάκο πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα στο πλαίσιο του «Eτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας και Ιαπωνίας». Στο Παναθηναϊκό Στάδιο, την πριγκίπισσα υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Ο.Ε. Μανώλης Κολυμπάδης. Από την αρχή της ξενάγησης η Γιαπωνέζα πριγκίπισσα έδειξε ότι γνωρίζει αρκετά για τον ολυμπιακό αθλητισμό. Εξάλλου, η ίδια υπήρξε αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, ενώ υπό την αιγίδα της είναι και η Ιαπωνική Eνωση Τένις.

«Oταν ήμουν μαθήτρια στο δημοτικό είχα παρακολουθήσει από την τηλεόραση τη Μιζούκι Νογκούτσι να μπαίνει μέσα στο Στάδιο και να κατακτά το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Μέχρι τώρα είχα δει το Παναθηναϊκό Στάδιο μόνο μέσα από την τηλεόραση. Είναι πολύ συγκινητικό να το βλέπω από κοντά και να βρίσκομαι μέσα σε αυτό», ανέφερε η γιαπωνέζα πριγκίπισσα κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στον πρόεδρο της Ε.Ο.Ε. Σπύρο Καπράλο.

Παρά την έντονη μεσημεριανή ζέστη η πριγκίπισσα Κάκο διέσχισε όλο το Καλλιμάρμαρο, συνέχισε στην υπόγεια σήραγγα (σ.σ. το μοναδικό κομμάτι του αρχαίου σταδίου που διατηρείται μέχρι σήμερα) και επισκέφτηκε το μουσείο. Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη έδειξε από την αρχαία ιστορία του Σταδίου και ιδιαίτερα για τις θηριομαχίες και τις μονομαχίες των ρωμαϊκών χρόνων.

Η έκθεση φωτογραφίας από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες κίνησε το ενδιαφέρον της πριγκίπισσας, η οποία έκανε ερωτήσεις στον πρόεδρο της Ε.Ο.Ε. για τη συντήρηση του χώρου. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης δεν παρέλειψε να ρωτήσει τον κ. Καπράλο για τους ωραιότερους Ολυμπιακούς που έχει παρακολουθήσει. «Για εμένα οι πιο σημαντικοί ήταν οι Αγώνες που πήρα μέρος ως αθλητής (σ.σ. 1980). Σημαντικοί όμως ήταν και οι Αγώνες της Αθήνας (2004) αλλά και του Τόκιο (2021). Οι αγώνες της Ιαπωνίας συμβολίζουν τη νίκη του ανθρώπου απέναντι στην πανδημία. Είμαστε ευγνώμονες στους Ιάπωνες για την προσπάθεια που έκαναν προκειμένου να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί και να υπάρξει συνέχεια του θεσμού», απάντησε ο κ. Καπράλος.

Κατά την έξοδο της πριγκίπισσας Κάκο από το Στάδιο μία ομάδα παιδιών από γαλλικό σχολείο άρχισαν να την χειροκροτούν και να τη χαιρετάνε στα ιαπωνικά. Αμέσως, η, όπως την αποκαλούν, «Νταϊάνα της Ανατολής» εγκατέλειψε το πρωτόκολλο και πήγε γρήγορα δίπλα στους μαθητές. Ζήτησε να μάθει το σχολείο τους και από πού γνωρίζουν τις ιαπωνικές λέξεις ενώ, με τη χαρά ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της, πόζαρε μαζί τους για φωτογραφίες και, μάλιστα, έσκυψε για να είναι στο ίδιο ύψος με τα παιδιά.

Η 29χρονη πριγκίπισσα, παρόλο που δεν μπορεί να είναι υποψήφια για τον «Θρόνο των Χρυσανθέμων» έχει χαρακτηριστεί από τα διεθνή Μ.Μ.Ε. «Ελπίδα του Θρόνου». Ξεχωρίζει για την ευγένειά της, κάτι που έδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής της στο κάλλιστο ελληνικό στάδιο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT