Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δεύτερη εκδήλωση της σειράς Ρηξικέλευθο ΙΙ με τον Στάθη Καλύβα έχει τίτλο «Η καινοτομία αλλιώς». Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και εμπνευστής της σειράς υποδέχεται στην Αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας» τη Νένα Γαλανίδου και τον Νίκο Καράφλο για να συζητήσουν τι είναι ‒και πώς επιτυγχάνεται‒ η ουσιαστική καινοτομία στην επιστήμη και στην επιχειρηματικότητα στη σημερινή Ελλάδα. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη. Σήμερα στις 7 μ.μ.

Συνεπές στο ετήσιο ραντεβού του, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει από σήμερα το διήμερο Φεστιβάλ Φιλοσοφίας 2024, που φέτος πραγματοποιείται σε συνεργασία με το περιοδικό Philosophie Magazine, και καλεί το κοινό να στοχαστεί πάνω στο θέμα της τεχνητής νοημοσύνης. Το προγραμμα περιλαμβάνει σειρά συζητήσεων με ελεύθερη είσοδο. Κήποι Γαλλικής Σχολής Αθηνών, Διδότου 6. Από τις 7.30 μ.μ.

Το ντουέτο Maustetytöt (φωτογραφία), οι Φινλανδές αδελφές Karjalainen που «έντυσαν» με την ερμηνεία τους τη μαύρη κωμωδία «Πεσμένα φύλλα» του Ακι Καουρισμάκι και έγιναν διάσημες παγκοσμίως, ένα «απίστευτα κουλ μοντέρνο φινλανδικό δίδυμο», έρχεται στο Gazarte και για μια βραδιά ταξιδεύει το κοινό του στον παράξενο ποπ κόσμο του. Βουτάδων 32-34. Στις 9 μ.μ.

Το Co-OPERAtive, το πρώτο διαπολιτισμικό φυτώριο όπερας νέων στην Ευρώπη, ολοκληρώνει την τέταρτη χρονιά υλοποίησής του και μας προσκαλεί σε μια υπερ-ηρωική περιπέτεια με την παράσταση μουσικού θεάτρου «ΣUΠΕR». Τη μουσική σύνθεση υπογράφει ο Πάνος Ηλιόπουλος. Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. ΚΠΙΣΝ, Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364. Στις 8.30 μ.μ.

Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος θα συναντήσει τους αναγνώστες του από κοντά στο βιβλιοπωλείο Χαρτόπολις (Λ. Κηφισίας και Δ. Βασιλείου 1, Ν. Ψυχικό) αύριο στις 12 το μεσημέρι, με αφορμή το νέο του βιβλίο «Ελεύθερος σκοπευτής» (εκδ. Μεταίχμιο). Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT