Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παράσταση του Χάρη Πεχλιβανίδη «801,5 μ.», μια παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας, ενώ βασίζεται και σε αληθινά ντοκουμέντα. Ηταν 6 Φεβρουαρίου του 2015 όταν εξαφανίστηκε ο φοιτητής Βαγγέλης Γιακουμάκης. Το άψυχο κορμί του βρέθηκε ύστερα από μέρες, 800 μέτρα μακριά από τη σχολή του, ενώ διήνυσε ακόμη 1,5 μ., πριν χαθεί για πάντα. Ακαδημίας 3. Στις 9 μ.μ.

Η αρχετυπική αφήγηση της Ιλιάδας του Ομήρου από τον άνδρα-ραψωδό έρχεται στο σήμερα, στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας «Μια Ιλιάδα», για να αποδείξει με τον αμεσότερο τρόπο τη διαχρονικότητα του πολέμου και του πόνου που προξενεί. Τον μονόλογο συνοδεύει ένας μουσικός-ορχήστρα εν είδει «Μούσας», μεταμορφώνοντας με τη ζωντανή μουσική την αφήγηση σε ένα ζωντανό ποίημα. Εθνικό Θέατρο, Σκηνή Νίκος Κούρκουλος, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24. Στις 8.30 μ.μ.

Το πρόγραμμα του Ηρωδείου ανοίγει και φέτος η Εθνική Λυρική Σκηνή, που παρουσιάζει μία από τις δημοφιλέστερες όπερες του ρεπερτορίου, την «Τόσκα» (φωτογραφία) του Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία Ούγκο ντε Ανα (αναβίωση σκηνοθεσίας από την Κατερίνα Πετσατώδη) με τη συμμετοχή πρωταγωνιστών διεθνούς ακτινοβολίας. 1 και 2/6. Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Στις 9 μ.μ.

Ενα μοναδικό πάρτι στήνουν οι Adriatique σε ένα extended set μαζί με Echonomist Live, Nick Jojo & Human Rias. Οι dj performances των Adriatique καθώς και οι παραγωγές τους είναι μεγάλες, διαλογιστικές, προκαλώντας πάντα τον ακροατή με λεπτές ανατροπές που διακόπτουν το υπνωτικό τους groove. 1/6. Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού. Στις 5 μ.μ.

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών «κι όμΩς κινείται», συνεχίζοντας την ερευνητική πορεία της πάνω στο αρχαίο δράμα, συνεργάζεται με τον ηθοποιό Γιάννο Περλέγκα και παρουσιάζει τους «Βατράχους» του Αριστοφάνη, σαν ένα σύγχρονο αφηγηματικό οπτικοακουστικό ντελίριο. Εως 2/6. Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Γκάζι. Στις 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT