Σουηδία: Οι ABBA τιμήθηκαν με τον τίτλο του ιππότη για την προσφορά τους

Σουηδία: Οι ABBA τιμήθηκαν με τον τίτλο του ιππότη για την προσφορά τους

Κατά τη διάρκεια τελετής στη Στοκχόλμη, τα μέλη του συγκροτήματος πραγματοποίησαν μια σπάνια κοινή εμφάνιση, ενώ τους απονεμήθηκε το παράσημο της βασιλικής οικογένειας.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον τίτλο του ιππότη τιμήθηκαν από τη σουηδική βασιλική οικογένεια οι θρύλοι της ποπ, Abba, για την προσφορά τους και τον διεθνή πολιτιστικό αντίκτυπο του έργου τους.

Κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στη Στοκχόλμη, τα μέλη του συγκροτήματος, Benny Andersson, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad και Björn Ulvaeus, πραγματοποίησαν μια σπάνια κοινή δημόσια εμφάνιση, ενώ τους απονεμήθηκε το παράσημο της βασιλικής οικογένειας για τις «εξαιρετικές επιδόσεις στη σουηδική και διεθνή μουσική».

Σημειώνεται πως η Σουηδία έπαψε να απονέμει βασιλικά παράσημα στους πολίτες της το 1975, κάτι που άλλαξε το 2022 με απόφαση του κοινοβουλίου. Η εκδήλωση της Παρασκευής στη Στοκχόλμη ήταν η πρώτη απονομή αυτών των τίτλων εδώ και μισό αιώνα.

Σουηδία: Οι ABBA τιμήθηκαν με τον τίτλο του ιππότη για την προσφορά τους-1
TT News Agency via REUTERS

Συνολικά, 13 Σουηδοί τιμήθηκαν στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Βασιλικό Παλάτι της Στοκχόλμης, μεταξύ των οποίων δύο νομπελίστες, ο γενετιστής Svante Pääbo και η φυσικός Anne L’Huillier.

Οι Abba αποτελούν ένα από τα δημοφιλέστερα ποπ συγκροτήματα παγκοσμίως, αν και η τελευταία φορά που έπαιξαν ζωντανά ήταν σε show του BBC το 1982. Εχουν πουλήσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια άλμπουμ και singles, ενώ ήταν οι πρώτοι Σουηδοί που κατέκτησαν τη Eurovision.

Με πληροφορίες από The Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT