Μυστήριο στο Καμερούν

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις εκδόσεις Πόλις κυκλοφορεί το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Τομά Κανταλούμπ (μτφρ. Δημήτρης Δημακόπουλος) με τίτλο «Φούγκα για ένα προτεκτοράτο». Ο Γάλλος συγγραφέας έχει για πρωταγωνιστή του ξανά τον Λυκ Μπλανσάρ, πρώην αστυνομικό και νυν δημοσιογράφο, ο οποίος αναζητεί στοιχεία για την εμπλοκή των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών στη δολοφονία του Φελίξ Μουμιέ, χαρισματικής μορφής του αντιαποικιακού αγώνα. Η έρευνα θα τον οδηγήσει στο Καμερούν των αρχών της δεκαετίας του 1960, εκεί όπου θα μπει σε μεγάλο κίνδυνο, προσπαθώντας να φέρει στο φως μία από τις πιο σκοτεινές σελίδες της γαλλικής αποικιοκρατίας στην αφρικανική χώρα.
ΑΙΜ. Χ.

Ψυχολογικό θρίλερ

Μυστήριο στο Καμερούν-1

Δύσκολα αφήνει ο αναγνώστης από τα χέρια του την «Εκδρομή» του Σουηδού συγγραφέα Ουλβ Κβένσλερ (μετ. εκδ. Ψυχογιός, Αγγελική Νάτση, σελ. 472). Γραμμένο με μαεστρία, ρυθμό και με εξαιρετική εμβάθυνση στους τέσσερις βασικούς χαρακτήρες, με ανατροπές και απρόβλεπτη εξέλιξη, η «Εκδρομή» διαδραματίζεται στα απόκοσμα βουνά της βόρειας Σουηδίας, όταν δύο ζευγάρια εκδράμουν για ορειβασία. Ο Ουλβ Κβένσλερ τιμήθηκε με το βραβείο της Σουηδικής Ακαδημίας Αστυνομικής Λογοτεχνίας για το 2022 και με την «Εκδρομή» έδειξε το ταλέντο του.
Ν. Β.

Επέτειος για το «Μαγικό βουνό»

Μυστήριο στο Καμερούν-2

Το αριστούργημα του Τόμας Μαν «Το μαγικό βουνό» επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη συγγραφή του, σε μια επετειακή συλλεκτική έκδοση. Το βιβλίο μετέφρασε ο Θόδωρος Παρασκευόπουλος, προλογίζει η δημοσιογράφος Τίνα Μανδηλαρά και φιλοξενεί συνοδευτικά κείμενα από τον ίδιο τον συγγραφέα και την Α. Σ. Μπάιατ. Στο ογκώδες μυθιστόρημα, ο συγγραφέας διερευνά τον κόσμο των ιδεών, τη γοητεία και τον εκφυλισμό τους, παραμονές του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, και τοποθετεί την πλοκή σε ένα σανατόριο της Ελβετίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT