Πού βγαίνουμε σήμερα Τρίτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τρίτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται σήμερα και ολοκληρώνεται την Τετάρτη με την ταινία «Ριζοσπαστικό», που κέρδισε το βραβείο κοινού στο φεστιβάλ Σαντάνς 2023, το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA. Το 8ο FeCHA πραγματοποιείται στους θερινούς κινηματογράφους Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas, Αελλώ Cinemax και στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και στην Ελληνοαμερικανική Ενωση.

Σήμερα ολοκληρώνεται η παράσταση της Σοφίας Μαυραγάνη «Glorius Epic» (φωτογραφία), ένα ντουέτο χορευτών που αφηγείται με το σώμα μια εναλλακτική πορεία της ανθρωπότητας μέσω της κίνησης σε έναν αναπάντεχο χώρο: ένα από τα πιο γνωστά στριπ κλαμπ της Αθήνας. Η πίστα του γίνεται ο αναπάντεχος και ελκυστικός χώρος για μια διαφορετική επικοινωνία του σύγχρονου χορού με το κοινό. Alcatraz Strip Club, λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 101. Στις 7 μ.μ.

Στη ζωγραφική έκθεση «Ενδιά-μεσα», σε επιμέλεια του Γιώργου Μυλωνά, απόκοσμες απόψεις της βιομηχανικής Αθήνας και πορτρέτα φυτών μέσα στο ατελιέ, σε σπίτια φίλων στο Βερολίνο και στο Παρίσι, έξω σε αρχαιολογικούς χώρους, συνθέτουν στην γκαλερί ένα είδος προσωπικού ημερολογίου όπου καταγράφονται θραύσματα του αστικού βίου. Γκαλερί Σκουφά, Σκουφά 4, Κολωνάκι.

Στον χώρο του καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών φιλοξενείται έως τις 5/6 η ατομική έκθεση του Ανδρέα Νικολαΐδη με τίτλο «Σκιές φωτιάς», σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ελένης Γατσά, εικόνες – σκιές συναισθημάτων και εμπειριών που αντλούν έμπνευση από το παρελθόν και το παρόν, αναζητώντας τη σχέση μεταξύ του πραγματικού και του φανταστικού. Τοσίτσα 1 (είσοδος από οδό Πατησίων 44).

Η σκοτεινή κωμική σάτιρα «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» του Ντάριο Φο, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, παράσταση που γελοιοποιεί τις Αρχές και τη χειραγώγηση της αλήθειας από αυτές, έχει ξεκινήσει την καλοκαιρινή περιοδεία της και σήμερα βρίσκεται στο Βεάκειο Θέατρο. Λόφος Προφήτη Ηλία, Πειραιάς. Στις 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT