Ο Αντετοκούνμπο παραγωγός με θέα το «Galazio»

Ο Αντετοκούνμπο παραγωγός με θέα το «Galazio»

«Θέλουμε να αναπτύξουμε πρωτότυπες ιστορίες που θα γεννηθούν στην Ελλάδα», λέει ο Κρίστοφερ Μαρκς, επικεφαλής του στούντιο που συνεργάζεται με τον αστέρα του ΝΒΑ

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγα ονόματα θα μπορούσαν να είναι πιο εύστοχα –και λίγο γραφικά– για μια κινηματογραφική εταιρεία παραγωγής που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το «Studio Galazio». Ειδικά όταν αυτή την έχει μόλις ιδρύσει μια καινούργια φίρμα, αποκλειστικά προσανατολισμένη στο να φέρει διεθνούς ενδιαφέροντος ιστορίες, εμπνευσμένες από ελληνικές θεματικές, στο παγκόσμιο κοινό. Και φυσικά με ταινίες γυρισμένες εδώ, στη χώρα μας. Την είδηση, που έγινε γνωστή αρχικά από το έγκυρο Variety, επιβεβαιώνει στην «Κ» ο Ελληνοαμερικανός CEO της Studio Galazio, Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς: «Στόχος μας είναι βασικά να ταξιδέψουμε τα ελληνικά θέματα, το ελληνικό τοπίο και την ελληνική κουλτούρα διεθνώς μέσω του κινηματογράφου. Δεν είναι μόνο οι τοποθεσίες. Η Ελλάδα διαθέτει επίσης πολύ ταλέντο, τόσο σε επίπεδο ηθοποιών όσο και σε αυτό των κινηματογραφικών συνεργείων».

Το νέο στούντιο μάλιστα δεν χάνει χρόνο. Το πρώτο του πρότζεκτ, που θα αρχίσει γυρίσματα μέσα στο 2024, θα είναι μια κωμική περιπέτεια με θέμα κάποια θεαματική ληστεία α λα «Συμμορία των Εντεκα», τοποθετημένη στη χώρα μας. Σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας θα είναι ο ίδιος ο Μαρκς, ο οποίος το 2021 έγινε γνωστός με το καλοφτιαγμένο ντοκιμαντέρ «King Otto», γύρω από τον Οτο Ρεχάγκελ και το μυθικό Euro 2004 της Πορτογαλίας. Οι ηθοποιοί έχουν επίσης επιλεγεί, αν και τα ονόματά τους δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμα, σε αντίθεση με εκείνο ενός από τους παραγωγούς, που δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Αντετοκούνμπο παραγωγός με θέα το «Galazio»-1
O Γιάννης Αντετοκούνμπο συμμετέχει ως παραγωγός στην πρώτη ταινία του νέου στούντιο με σκηνοθέτη τον Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς

Ο Ελληνας αστέρας του NBA έχει ήδη εμπλακεί στην παραγωγή κάποιων ντοκιμαντέρ μέσω της εταιρείας του, Improbable Media, ενώ τώρα ετοιμάζεται να περάσει για πρώτη φορά και στη μυθοπλασία. Δίπλα του θα έχει άλλωστε μια ομάδα έμπειρων παραγωγών, όπως ο Ραφαέλ Μπενολιέ («Emily in Paris») και οι Ανταμ Στερν, Ερικα Αρονσον («Blue Jasmine»). Είναι φανερό πως έπειτα από τη διεθνή προβολή που εξασφάλισε (και) μέσω παραγωγών σαν το «Στα μαχαίρια: Glass onion» του Ράιαν Τζόνσον, τη «Χαμένη κόρη» της Μάγκι Τζίλενχαλ, αλλά και το «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, που σημείωσε υψηλές πτήσεις στο Netflix, η Ελλάδα είναι σε θέση να προσελκύσει ακόμη πιο έντονα το διεθνές κινηματογραφικό ενδιαφέρον. «Το μομέντουμ που έχει χτίσει αυτή τη στιγμή το ελληνικό σινεμά στη διεθνή σκηνή είναι σημαντικό κι εμείς θέλουμε να συμβάλουμε στην ενίσχυσή του. Θέλουμε να αναπτύξουμε πρωτότυπες ιστορίες που θα γεννηθούν μέσα στη χώρα, με τη συμμετοχή Ελλήνων συντελεστών, και στη συνέχεια θα ταξιδέψουν πολύ πέρα από τα σύνορά της», επισημαίνει ο Κρίστοφερ Μαρκς.

Μια από αυτές τις ιστορίες θα αποτελέσει τον πυρήνα μιας δραματικής μίνι σειράς, ενώ μια δεύτερη αφορά τη βιογραφία μιας «επιδραστικής φιγούρας από την Ελλάδα», δίχως να αποκαλύπτονται προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες, αν και τα δύο πρότζεκτ βρίσκονται ήδη στο στάδιο της προπαραγωγής. Επίσης, ο κ. Μαρκς αναφέρθηκε σε μια «σειρά από σχέδια» τα οποία είναι ήδη έτοιμα και θα τεθούν σταδιακά προς υλοποίηση από το νέο στούντιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT