Ενέργεια από χορό και ποδήλατα στους Coldplay

Ενέργεια από χορό και ποδήλατα στους Coldplay

Ο Κρις Μάρτιν και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος ανακοίνωσαν ότι στις πρόσφατες συναυλίες τους μείωσαν το αποτύπωμα άνθρακα κατά 59% σε σύγκριση με την προηγούμενη παγκόσμια περιοδεία, που πραγματοποιήθηκε τις χρονιές 2016 και 2017

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια κινητική πίστα στην αρένα για χορό και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, στατικά ποδήλατα για τους αθλητικούς που θα ηλεκτροδοτούν τη συναυλία και επαναχρησιμοποιούμενα LED βραχιολάκια μάς περιμένουν στη μεγάλη συναυλία των Coldplay στις 8 και 9 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους «Music of the Spheres».

Και αυτό επειδή το συγκρότημα προσπαθεί με κάθε τρόπο να προσφέρει στο κοινό μια εμπειρία φιλική προς το περιβάλλον. Λίγες ημέρες πριν από την πρώτη τους εμφάνιση στη χώρα μας, η εταιρεία παραγωγής High Priority Promotions δημοσίευσε μια σειρά από οδηγίες «πράσινης» συμπεριφοράς.

Μερικές από αυτές αφορούν τη μείωση του πλαστικού μιας χρήσης, τη χρήση παγουριού που το κοινό θα γεμίζει με νερό από βρύσες σε διάφορα σημεία στο Ολυμπιακό Στάδιο και προτείνει να πάρουμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να πάμε στη συναυλία αντί αυτοκινήτου. Αν δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, προτείνονται εναλλακτικές διαδρομές για να μη δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα. Η συναυλία θα είναι επίσης προσβάσιμη για άτομα με αναπηρία, ενώ θα υπάρχει διερμηνεία στη νοηματική κατά τη διάρκεια του live. Οσοι θέλουν να χαλαρώσουν, θα μπορούν να ξεκουραστούν σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο στην κεντρική είσοδο του χώρου.

Ο Κρις Μάρτιν και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος ανακοίνωσαν ότι στις πρόσφατες συναυλίες τους μείωσαν το αποτύπωμα άνθρακα κατά 59% σε σύγκριση με την προηγούμενη παγκόσμια περιοδεία, που πραγματοποιήθηκε τις χρονιές 2016 και 2017.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ευχαριστούμε όσους βοήθησαν σε αυτόν τον στόχο», ανέφεραν. Κι ενώ τα πέντε μέλη ταξιδεύουν με αεροπλάνο από χώρα σε χώρα για τα live σόου, ο Κρις Μάρτιν προτιμά το τρένο για τη μετακίνησή του από πόλη σε πόλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT