Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο έργο της χορογράφου Κυριακής Νασιούλα «4 + ένα», που συνδυάζει τον χορό και την επιστήμη με τα στοιχεία της φύσης, παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Ερμηνεύουν οι Ιωάννα Καρατέγου, Τάσος Νίκας, Εβίνη Παντελάκη και Θάνος Ραγκούσης. Στις 9 μ.μ., Ηρ. Πολυτεχνείου 32.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει στο Ηρώδειο την «Τόσκα» (φωτογραφία) του Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Ούγκο ντε Ανα και αναβίωση σκηνοθεσίας από την Κατερίνα Πετσατώδη. Μουσική διεύθυνση Λουκάς Καρυτινός. Ερμηνεύουν οι Γεβγκένια Μουραβιέβα, Τάσης Χριστογιαννόπουλος κ.ά. Στις 9 μ.μ., Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Εργα των Κιθ Χέρινγκ, Ρόι Λίχτενσταϊν, Ερζέ, Ρέιμοντ Πέτιμπον, Μποστ, Δημήτρη Παπαϊωάννου κ.ά., τα οποία φανερώνουν τη διαρκή επιρροή των κόμικς στη σύγχρονη ζωγραφική, περιλαμβάνει η ομαδική έκθεση «Wow Pow! Bam! Κόμικ και ζωγραφική, μια συνάντηση στα τέλη του 20ού αιώνα», που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Ζουμπουλάκη. Από τις 6 μ.μ., πλ. Κολωνακίου 20.

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχείων (9 Ιουνίου), το Ιστορικό και Παλαιογραφικό Αρχείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει την εκδήλωση «Η μονή της Πάτμου “εν κινήσει”: ένα ταξίδι στον μακρύ 18ο αιώνα και η γοητεία ενός αρχείου», με ομιλητή τον ιστορικό Ικαρο Μαντούβαλο. Στις 6 μ.μ., πλ. Σκουζέ 3.

Ο φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Ζοφρουά ντε Λαγκανρί και η καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνά Αθανασίου συνομιλούν για τις δομές εξουσίας, την αυθαιρεσία και τη βία, στο πλαίσιο της συζήτησης «Πώς λειτουργεί η εξουσία; Ας σκεφτούμε μαζί με τον Κάφκα», που διοργανώνει το Ινστιτούτο Γκαίτε. Στις 7.30 μ.μ., Ομήρου 14-16.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT