Πού βγαίνουμε σήμερα Δευτέρα; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Δευτέρα; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Λιβανέζος καλλιτέχνης Raed Yassin παρουσιάζει το «Phantom Orchestra», ένα συλλογικό εγχείρημα που αποτυπώνει και καταγράφει μια ξεχωριστή μουσική στιγμή της νεότερης ιστορίας: ήχους μουσικών που αυτοσχεδιάζουν μοναχικά λόγω των πρόσφατων συνθηκών της πανδημίας. Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται, καταγράφονται και τυπώνονται σε δίσκους βινυλίου.

Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη ανοίγει τις φετινές εκδηλώσεις στον Κήπο του Μεγάρου με μια ξεχωριστή συναυλία, όπου θα παρουσιάσει γνωστά αλλά και νέα τραγούδια από τη δισκογραφία της με την εξαμελή μπάντα της. Μεταξύ άλλων, θα ερμηνεύσει για πρώτη φορά ζωντανά, με τη δυναμική φωνή της, την «Ιουλία», το τραγούδι των τίτλων της σειράς «Το προξενιό της Ιουλίας», σε μουσική Ανδρέα Κατσιγιάννη και στίχους Λίνας Δημοπούλου.

Η γκαλερί Kapopoulos παρουσιάζει την ατομική έκθεση της γλύπτριας Carole A. Feuerman σε έναν δημιουργικό διάλογο με το έργο του διεθνούς Ελληνα εικαστικού Pavlos. H Carole A. Feuerman, υπέρμαχος του υπερρεαλισμού, παρουσιάζει μια σειρά από τις ολοζώντανες κολυμβήτριες και χορεύτριές της (φωτογραφία), καθώς και άλλα ανθρωποκεντρικά γλυπτά. Σκουφά 5, Κολωνάκι. Από 10 π.μ.

Το βιβλίο «Η Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και η Κυπριακή Καταστροφή του 1974 – Ενα συγκριτικό αφήγημα» (εκδ. Παπαζήση) του Χρήστου Παναγιωτίδη παρουσιάζεται στον Ιανό (Σταδίου 24), την Τετάρτη 12 Ιουνίου, στις 20.30. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ Παναγιώτης Κ. Ιωακειμίδης, ο πρώην υπουργός Γιώργος Ανωμερίτης και ο συγγραφέας. Συντονίζει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Σωτήρης Ντάλης.

O Γιάννης Κότσιρας εμφανίζεται στο Royal της Πάτρας μαζί με τις ερμηνεύτριες Μυρτώ Βασιλείου και Δήμητρα Μπουλούζου με παλιά και νέα τραγούδια του από τον δίσκο «Παράθυρο στο άπειρο», σε μουσική Μανώλη Ανδρουλιδάκη, πάνω σε στίχους και ποιήματα του Αλκη Αλκαίου. Στις 8 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT