3o Evia Film Project: Στην Εύβοια για σινεμά, μεζέ και πεζοπορία

3o Evia Film Project: Στην Εύβοια για σινεμά, μεζέ και πεζοπορία

Στο 3o Evia Film Project θα βρεθούν ο βραβευμένος σκηνοθέτης Εμίν Αλπέρ, ο 17χρονος Πάμπλο Σότο Γκονζάλες, η Λένα Κιτσοπούλου και ο Δώρος Δημοσθένους

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γνωστό έκανε χθες όλο το (πλούσιο) πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεών του το 3o Evia Film Project (2-6/7), η διοργάνωση του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που εξελίσσεται πλέον σε θεσμό στην περιοχή της βόρειας Εύβοιας. Οπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η μεγάλη θεματική της φετινής διοργάνωσης έχει στο επίκεντρό της το νερό, με ξεχωριστές προβολές σαν τις «Μέρες ξηρασίας» του Εμίν Αλπέρ –παρουσία του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη– ή τη μεταμεσονύκτια της θρυλικής ταινίας «Τα σαγόνια του καρχαρία» του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Οπως είπαμε, όμως, δεν είναι μόνο το σινεμά. Η αυλαία του Evia Film Project θα πέσει το βράδυ του Σαββάτου (6/7) στον κινηματογράφο Απόλλων της Αιδηψού, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τίτλο «Τα δικά μας LikeA» από τη Λένα Κιτσοπούλου, τον Δώρο Δημοσθένους και μια εκλεκτή ομάδα μουσικών. Σε αυτήν οι δύο σημαντικοί Ελληνες καλλιτέχνες θα μοιραστούν μεταξύ τους και με το κοινό τα αγαπημένα τους λαϊκά τραγούδια. Κι επειδή σινεμά και μουσική ανοίγουν την… όρεξη, οι δημοσιογράφοι γεύσης Ελένη Ψυχούλη και Ιωάννα Σταμούλου μάς συστήνουν τον «μεζέ», μιλώντας παράλληλα για βιωσιμότητα και γαστρονομία.

«Απόλαυση για όλα τα βαλάντια, λαϊκή χαρά και αστική συνήθεια, χωρίς επισημότητες, το κάλεσμα της τελευταίας στιγμής για τον φίλο και τον ξένο, αυτό είναι ο ελληνικός μεζές. Μια δικαιολογία για να ευχηθούμε “στην υγειά μας”, αλλά και κάτι που έρχεται από πολύ παλιά για να απαντήσει καταφατικά σε όλους τους προβληματισμούς της σύγχρονης γαστρονομίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ελένη Ψυχούλη.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει επίσης προγράμματα για παιδιά και εφήβους με οικολογικό πρόσημο. Την Πέμπτη 4 Ιουλίου, το WWF Ελλάς θα πραγματοποιήσει παιδικό εργαστήριο με τίτλο «Κυνηγοί του πράσινου θησαυρού» στην Αιδηψό. Στη διάρκεια ενός περιπάτου στους δρόμους της πόλης, τα παιδιά θα κληθούν να βρουν τον επόμενο σταθμό, λύνοντας γρίφους, περνώντας δοκιμασίες και φτάνοντας έως το τέρμα νικητές. Σε άλλη εκδήλωση, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον 17χρονο Πάμπλο Σότο Γκονζάλες, σκηνοθέτη, σεναριογράφο, ηθοποιό, μουσικό, χορογράφο και ταυτόχρονα μαθητή του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών. Η μικρού μήκους ταινία του με τίτλο «The Ball is Mine» βραβεύτηκε στo Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους, ενώ ο ίδιος θα βρεθεί στην Εύβοια (3/7) για μια ανοιχτή συζήτηση για το πώς μπορεί ένας νέος να γράψει, να σκηνοθετήσει και, κυρίως, να προωθήσει μια ταινία σε φεστιβάλ και στο Διαδίκτυο.

Επόμενη στάση: εικονική πραγματικότητα, καθώς το τμήμα VR του φεστιβάλ φέρνει φέτος τρεις ταινίες γύρω από τον άνθρωπο και τη σχέση του με το φυσικό περιβάλλον, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (ΚΥΜΑ) της Αιδηψού. Στο ίδιο το περιβάλλον τώρα, το φεστιβάλ διοργανώνει πεζοπορία στο Ξηρό Ορος, το οποίο πληγώθηκε άσχημα από τις πυρκαγιές του 2021 και πλέον σταδιακά ανακάμπτει, στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT