Συναυλία Καβάκου στη μνήμη του Πέτρου Θέμελη

Συναυλία Καβάκου στη μνήμη του Πέτρου Θέμελη

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα κοντσέρτα για βιολί του Μπαχ θα παρουσιάσει ο Λεωνίδας Καβάκος στην αρχαία Μεσσήνη με το μουσικό σύνολο Apollωn Ensemble, στη μνήμη του αρχαιολόγου Πέτρου Θέμελη (1936-2023). Ο διεθνώς αναγνωρισμένος σολίστ ίδρυσε το σύνολο Apollωn, συγκεντρώνοντας έξι μουσικούς της νέας γενιάς.

Πρόκειται για τους Νώε Ινουί (βιολί), Αλέξανδρο Σακαρέλλο (βιολί), Ηλία Λιβιεράτο (βιόλα), Τιμό-θεο Γαβριηλίδη Πέτριν (βιολοντσέλο), Μιχάλη Σέμση (κοντραμπάσο), Ιάσονα Μαρμαρά (τσέμπαλο).

Η συναυλία διοργανώνεται από το Μέγαρο Μουσικής στις 11 Ιουλίου στο Εκκλησιαστήριο της αρχαίας Μεσσήνης, σε έναν μουσικό διάλογο ανάμεσα στα αρχαία μνημεία και στον επιβλητικό αρχαιολογικό χώρο με την αρμονία και τον ρυθμό του Μπαχ.

Tα τέσσερα έργα που θα παρουσιαστούν στην αρχαία Μεσσήνη ηχογραφήθηκαν από τον Λεωνίδα Καβάκο και το σύνολο Apollωn Ensemble τον Σεπτέμβριο του 2023 για τη Sony.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT