«Τσάι και ο κόσμος» – Πώς γιορτάστηκε στην Ελλάδα το Dragon Boat Festival

«Τσάι και ο κόσμος» – Πώς γιορτάστηκε στην Ελλάδα το Dragon Boat Festival

«Εκδήλωση κομψότητας» στην Αθήνα από ελληνικούς και κινεζικούς φορείς

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εορτάστηκε και στην Ελλάδα τη Δευτέρα η κινεζική γιορτή Dragon Boat Festival που είναι η πέμπτη μέρα του πέμπτου μήνα του κινεζικού ημερολογίου, σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ελληνικοί και κινεζικοί φορείς στην Αθήνα.

Η γιορτή «Τσάι και ο κόσμος», χαρακτηριζόμενη «εκδήλωση κομψότητας», πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού του Πεκίνου, το Κινεζικό Πολιτιστικό Κέντρο Αθηνών και το Ελληνικό Εθνικό Ιδρυμα Πολιτισμού, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Κίνας στην Ελλάδα και του Κέντρου Ανταλλαγής Πολιτισμών Κίνας-Ελλάδας,

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την εταιρεία Sinostar Cultural and Tourism Exhibition, την Oriental Lingsu (Beijing) Culture Communication Company, την εταιρεία Chibi Qingzhuan Tea, το Σύλλογο Πολιτιστικής και Τεχνικής Ανταλλαγής Κίνας-Ελλάδας και την Τράπεζα της Κίνας ως στρατηγικό εταίρο.

Συμμετείχαν περισσότερα από 100 άτομα, συμπεριλαμβανομένων του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα Xiao Junzheng, του Διευθυντή του Κινεζικού Πολιτιστικού Κέντρου Αθηνών Wang Jiangtao, του Προέδρου του Συμβουλίου Διεύθυνσης του Κέντρου Ανταλλαγής Πολιτισμών Κίνας-Ελλάδας Στέλιος Βιρβιδάκης, και με την παρουσία αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης.

«Τσάι και ο κόσμος» – Πώς γιορτάστηκε στην Ελλάδα το Dragon Boat Festival-1

Η διακόσμηση ήταν εκλεπτυσμένη, δημιουργώντας μια έντονη εορταστική ατμόσφαιρα. Το γεγονός προσέλκυσε πολλούς ενθουσιώδεις λάτρεις του τσαγιού και του κινεζικού πολιτισμού από Ελλάδα και Κίνα. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την επίδειξη της τέχνης του τσαγιού από τους επαγγελματίες τσαγιού Sanji Pingcuo και Zhou Le και να συμμετάσχουν σε μια τελετή τσαγιού, βιώνοντας τη μοναδική γοητεία του κινεζικού τσαγιού. 

Ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, Xiao Junzheng, ο πρόεδρος της Επιτροπής Καθοδήγησης του Κέντρου Αμοιβαίας Κατανόησης Κίνας-Ελλάδας, Στέλιος Βιρβιδάκης και η εκπρόσωπος του Εθνικού Πολιτιστικού Ιδρύματος της Ελλάδας, Γεωργία Πίσπα, έλαβαν το λόγο εκ μέρους των υποστηρικτών και των διοργανωτών αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε προβολή τουριστικών βίντεο και παρουσιάστηκαν τα παραδοσιακά έθιμα του Dragon Boat Festival, καθώς και παραστάσεις παραδοσιακών κινεζικών μουσικών οργάνων και χορών, προσφέροντας μια εκπληκτική αισθητική εμπειρία σε όλους τους παρευρισκόμενους, σε μια εκδήλωση που σκοπό είχε όχι μόνο να επιδείξει την πλούσια κινεζική πολιτιστική κληρονομιά αλλά και να ενισχύσει την πολιτιστική ανταλλαγή και αμοιβαία κατανόηση μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT