Ομορφος, συμβολικός Theodore σε ήχο και εικόνα

Ομορφος, συμβολικός Theodore σε ήχο και εικόνα

Καλλιτέχνης δραστήριος, εντός και εκτός στούντιο, που σίγουρα χαράζει τον δικό του δρόμο στην εγχώρια μουσική σκηνή μέσω (και) του συνεργατικού σχήματος United We Fly, ο Theodore παρουσίασε πρόσφατα και δύο ενδιαφέροντα βίντεο κλιπ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλλιτέχνης δραστήριος, εντός και εκτός στούντιο, που σίγουρα χαράζει τον δικό του δρόμο στην εγχώρια μουσική σκηνή μέσω (και) του συνεργατικού σχήματος United We Fly, ο Theodore παρουσίασε πρόσφατα και δύο ενδιαφέροντα βίντεο κλιπ.

Το πρώτο από αυτά ντύνει το κομμάτι με τίτλο «Peak», το οποίο αντλεί έμπνευση από την ιστορία της παραολυμπιακής αθλήτριας κολύμβησης, Αλεξάνδρας Σταματοπούλου, αλλά και του αδελφού του καλλιτέχνη, επίσης κολυμβητή. Η ατμοσφαιρική μπαλάντα ενώνει την σύγχρονη dream pop με πιο ροκ στοιχεία, στο γνώριμο ύφος της δουλειάς του Theodore. Οσο για το βίντεο κλιπ, εκεί πρωταγωνιστεί ξανά η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, καθώς ο φακός του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Σταματιάδη ακολουθεί την αθλήτρια σε μια ημέρα προπόνησης. Συγκινητικό στην απλότητά του και με το καθαρό βλέμμα της πρωταγωνίστριας να συνοδεύει άρτια τον ήχο, το κλιπ καταφέρνει να μετατρέψει μια μάλλον μελαγχολική μελωδία σε πηγή έμπνευσης. 

Ακόμα πιο ευφάνταστη καλλιτεχνικά είναι η δουλειά που έχει γίνει στο σχετικό βίντεο κλιπ για το κομμάτι με τίτλο «The Big Rip». Εδώ ο Theodore εμπνέεται από τη νέα θεωρία για το τέλος του σύμπαντος, το λεγόμενο «Μεγάλο Σχίσμα» (Big Rip), που υποστηρίζει ότι εάν το σύμπαν συνεχίσει να διαστέλλεται τόσο γρήγορα, θα φτάσει τελικά στο σημείο όπου θα σχιστεί και όλες οι γνωστές ελκτικές δυνάμεις της φύσης που το συγκρατούν θα πάψουν να ισχύουν, με αποτέλεσμα γαλαξίες, πλανήτες και ό,τι υπάρχει σε αυτούς να απορροφηθούν από τη μυστηριώδη και αδιόρατη «σκοτεινή ενέργεια».

«Διαβάζοντας αυτό το φαινόμενο με έκανε να σκεφτώ την ίδια τη ζωή και πώς όταν τα πράγματα μερικές φορές καταρρέουν, δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις να τα διατηρήσεις μαζί. Μερικές φορές οι δομές που έχουμε στο μυαλό μας θα γίνουν κομμάτια και πρέπει απλώς να το
αποδεχτούμε», λέει ο ίδιος ο Theodore.

Ομορφος, συμβολικός Theodore σε ήχο και εικόνα-1

Πράγματι ο καλλιτέχνης από την πλευρά του αντιστρέφει αυτή τη μάλλον ζοφερή πρόβλεψη υπογράφοντας ένα παιχνιδιάρικο τραγούδι με έντονα ποπ στοιχεία· ακόμα πιο σουρεαλιστικά αισιόδοξο είναι το βίντεο κλιπ του Κωστή Θεοδοσόπουλου, όπου μια κηδεία μετατρέπεται σε… γάμο, με την αγάπη να θριαμβεύει. Στην πολύ ωραία δουλειά πρωταγωνιστούν η Μαρία Αλιφέρη μαζί με την υπέροχη Δήμητρα Βλαγκοπούλου, που είδαμε πρόσφατα στο «Animal» της Σοφίας Εξάρχου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT