Πού βγαίνουμε σήμερα Τρίτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τρίτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O συγγραφέας Μιχάλης Αλμπάτης γράφει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου τον θεατρικό μονόλογο «Κρυπτόγαμα», που διαδραματίζεται σε μια μικρή πόλη της Κρήτης, αρχές της δεκαετίας του 1980. Πρωταγωνιστούν ένας χασάπης που σιχαίνεται τη μυρωδιά απ’ τα σπλάχνα και το αίμα, ένα μαγικό δαχτυλίδι και μια δολοφονημένη τραβεστί. Η σκηνοθεσία είναι της Νικαίτης Κοντούρη, ερμηνεύει ο Μάκης Παπαδημητρίου. Πειραιώς 260, στις 10 μ.μ.

Το «Σχεδία home», το σπίτι του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» στην καρδιά του φιλοξενεί μια έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στους ανθρώπους του, που περιλαμβάνει φωτογραφίες-πορτρέτα των πωλητών του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» από τον φωτογράφο Πάνο Ζουλάκη, μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας (ΕΦΕ). Γραφεία περιοδικού «Σχεδία» – Σχεδία home, Κολοκοτρώνη και Νικίου 2.

Οι Kalfayan Galleries παρουσιάζουν την ατομική έκθεση της διεθνώς αναγνωρισμένης κολεκτίβας Slavs and Tatars, με τίτλο «Simurgh Self-Help» (φωτογραφία), που σηματοδοτεί την πρώτη παρουσίαση του νέου κύκλου έργων της με σαφές πολιτικό πρόσημο. Εργα από αυτόν τον νέο κύκλο θα παρουσιαστούν το 2025 σε μουσειακές εκθέσεις στη Γερμανία και στη Γαλλία. Χάρητος 11, Κολωνάκι.

O Καραγκιόζης έρχεται στον Κήπο του Μεγάρου στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος και παρουσιάζει τη νέα συμπαραγωγή του Θιάσου Ηλία Καρελλά – Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την «Αργοναυτική εκστρατεία». Λεωφ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη. Στις 8.30 μ.μ.

Η νομαδική γκαλερί των Κυκλάδων, KIRKI, βρίσκεται στη Σίφνο φέτος τον Ιούνιο με την έκθεση «Soil Horizon / Εδαφικός Ορίζοντας». Ξεκινώντας από την άρρηκτη σχέση της αγγειοπλαστικής τέχνης με την ανάπτυξη της γαστρονομίας στο νησί, το «Soil Horizon» εξετάζει τη σύνδεση τοπίου και τροφής. Παλαιό Σχολείο του Κάστρου της Σίφνου, έως 30/6.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT