Νικητής στα Tony το «Stereophonic» της Faliro House

Νικητής στα Tony το «Stereophonic» της Faliro House

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από περίπου ένα μήνα είχαμε αναδείξει τον αριθμό-ρεκόρ των 13 υποψηφιοτήτων για τα αμερικανικά θεατρικά βραβεία Tony που συγκέντρωσε το «Stereophonic», έργο σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions το οποίο ανέβηκε στο Broadway τον περαμένο Απρίλιο.

Η επιτυχία του έργου του Ντέιβιντ Ατζμι επιβεβαιώθηκε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο το βράδυ της Κυριακής, στην τελετή απονομής των Tony, με πέντε βραβεία, ανάμεσα στα οποία και εκείνο του κορυφαίου έργου της χρονιάς.

Στο «Stereophonic» ένα ροκ μουσικό γκρουπ παλεύει να φτιάξει ένα άλμπουμ, έχοντας να τα βγάλει πέρα με μια θάλασσα ναρκωτικών, ρομαντικά δράματα, αλλά και τα μεγάλα «εγώ» των μελών του. Tony απέσπασε επίσης ο σκηνοθέτης του έργου, Ντάνιελ Οκιν, ενώ η γενικότερη επιτυχία (και εμπορική) του πρότζεκτ θεωρείται καλό σημάδι για τη μαζική επιστροφή του κοινού στις σκηνές του Μπρόντγουεϊ.

Προς την ίδια κατεύθυνση και τα τέσσερα βραβεία που απέσπασε ο έτερος μεγάλος νικητής της βραδιάς, «Merrily We Roll Along». Δημιουργημένο από τον Στίβεν Σοντχάιμ το 1981, το έργο ήταν εισπρακτική αποτυχία, «κατεβαίνοντας» έπειτα από μόλις 16 παραστάσεις. Η σύγχρονη αναβίωσή του από την άλλη γέμισε το θέατρο, ενώ παράλληλα κέρδισε και το Tony για το καλύτερο μιούζικαλ της χρονιάς και ο Ντάνιελ Ράντκλιφ ένα ακόμη βραβείο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT