Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Pulp, την μπάντα από το Σέφιλντ που επανενώθηκε φέτος. Με αρχηγό τον Τζάρβις Κόκερ, οι Pulp χάρισαν το soundtrack της εφηβείας και της ενηλικίωσης σε μια ολόκληρη γενιά, παραμένοντας επίκαιροι και φρέσκοι έως σήμερα. Στην πλατεία Νερού – Ολυμπιακό Συγκρότημα Φαλήρου. Λεωφόρος Ποσειδώνος, ανάμεσα στα γήπεδα Τάε Κβον Ντο και Μπιτς Βόλεϊ. Από τις 6 μ.μ.

Ο Σταύρος Γασπαράτος (φωτογραφία) παρουσιάζει το νέο του έργο «Expanded Piano ΙΙ», δέκα χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου μέρους στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό έργο που αντλεί έμπνευση από τη μηχανική θεωρία του προετοιμασμένου (prepared) πιάνου, επαναπροσεγγίζοντας και ανατρέποντάς την. Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, σήμερα και αύριο. Στις 8.30 μ.μ., Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364.

Η εικαστική εγκατάσταση «I found myself within a forest – Ευρέθην εις το δάσος» της Γιούλας και της Ολγας Παπαδοπούλου παρουσιάζεται για λίγο ακόμη στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης (ΠΙΟΠ), στη Δημητσάνα. Με σημείο αναφοράς τη δύναμη του νερού και τη φύση που το περιβάλλει, η εγκατάσταση αποτελείται από δύο έργα που συνομιλούν, θέτοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τον κύκλο της ζωής.

Ενα από τα πιο σπάνια θεατρικά έργα του Γιάννη Ρίτσου, το οποίο για πρώτη φορά ανεβαίνει στη θεατρική σκηνή, το «Μια γυναίκα πλάι στη θάλασσα», παρουσιάζουν οι σπουδαστές του Θεατρικού Εργαστηρίου Ενηλίκων του Θεάτρου Δρόμος. Από σήμερα έως 23/6, στο Θέατρο Δρόμος. Αγίου Μελετίου 25, στις 9 μ.μ.

Συνεχίζεται η έκθεση φωτογραφίας «Αθήνα: Το ζωντανό παρελθόν» του Νικολάι φον Μπίσμαρκ, που αποτύπωσε μέσα από καινοτόμες φωτογραφικές τεχνικές την πλούσια ιστορική κληρονομιά της Αθήνας, προβάλλοντας αρχαία μνημεία, κλασική αρχιτεκτονική και σημεία με πολιτιστική σημασία. Λεωφόρος Κηφισίας 136.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT