Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά έρχεται στην Ελλάδα ο δεκατριάχρονος σολίστ από τη Ρωσία Ελισέι Μισίν για να ερμηνεύσει το Δεύτερο Κοντσέρτο του Σοπέν σε συνεργασία με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου. Τη συναυλία θα πλαισιώσει η χορωδία της ΕΡΤ, που μαζί με την ορχήστρα θα παρουσιάσει έργα Σοστακόβιτς, Τσαϊκόφσκι, Σοπέν, Μποροντίν. Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στις 9 μ.μ.

Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 20 ετών λειτουργίας της, η Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της ΕΛΣ θα παρουσιάσει την επετειακή παράσταση Progression (φωτογραφία) σήμερα και αύριο, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του διευθυντή της Γιώργου Μάτσκαρη. Για την παράσταση ο χορογράφος Ράσελ Μάλιφαντ δημιουργεί μια νέα χορογραφία με τίτλο «Verge». Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ – ΚΠΙΣΝ, στις 8.30 μ.μ. Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364.

Το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης» – Κέντρο Εθνομουσικολογίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ διοργανώνουν μουσική εκδήλωση παραδοσιακής μουσικής, με τίτλο «Μουσικές συγγένειες και διαδρομές». Κήπος του Μουσείου, Διογένους 1-3. Στις 8.30 μ.μ.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, στο Αίθριο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης διοργανώνεται συναυλία με τίτλο «Μεγάλοι συνθέτες Mozart, Mendelssohn, Mascagni, Ravel». Συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης σε μουσική διεύθυνση του Χάρη Ηλιάδη. Λεωφ. Στρατού 2, στις 9 μ.μ.

Κλασική μουσική από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, παραδοσιακοί σκοποί και τραγούδια από τον Καλλιτεχνικό Σύλλογο Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου και χορευτικά κομμάτια από το συγκρότημα Babo Koro θα αποτελέσουν τη μουσική υπόκρουση της φετινής Γιορτής της Μουσικής στον Κήπο του Μεγάρου. Είσοδος ελεύθερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT