Κουρεντζής, Κάουφμαν, Λιν στο Μέγαρο Μουσικής

Κουρεντζής, Κάουφμαν, Λιν στο Μέγαρο Μουσικής

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γνωστοί και καταξιωμένοι καλλιτέχνες θα ανέβουν στη σκηνή και στο πόντιουμ του Μεγάρου Μουσικής τη νέα σεζόν (Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου). Ξεχωρίζουν ο Θεόδωρος Κουρεντζής που επανέρχεται με την Utopia για την Πέμπτη του Μάλερ, ο βιρτουόζος βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος, ο διάσημος τενόρος Γιόνας Κάουφμαν και η σοπράνο Τζόις ΝτιΝτονάτο που ακούσαμε και πέρυσι στο προσωπικό της πρότζεκτ «Εδέμ». Η σολίστ στο βιολί Πατρίσια Κοπατσίνσκαγια –που μάλιστα χθες εμφανίστηκε στο Ηρώδειο με τη Φιλαρμονική του Λονδίνου– θα συμπράξει με το Ensemble Resonanz σε ένα έργο-ανάθεση του Γιαπωνέζου συνθέτη Ντάι Φουτζικούρα. Επιπλέον, η Καμεράτα θα παρουσιάσει στο μέγαρο δύο συναυλίες και ελπίζουμε σε μια πιο τακτική παρουσία της μετά και τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε χθες επιφυλάσσει και μια ευχάριστη έκπληξη για τους μουσικόφιλους. Τον Οκτώβριο θα εμφανιστεί στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης ο ανερχόμενος πιανίστας Γιουντσάν Λιμ, ο οποίος κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Van Cliburn το 2022, σε ηλικία μόλις 18 ετών. Θα συμπράξει με τη Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του Βασίλι Πετρένκο.

Στο πεδίο του χορού, στο Μέγαρο επιστρέφει η καταξιωμένη ομάδα χορού Netherlands Danse Theater με το νέο έργο του ανερχόμενου χορογράφου Χρήστου Παπαδόπουλου και δύο δημιουργίες της Κρίσταλ Πάιτ και του Γίρζι Κίλιαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT