Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα αφιέρωμα στον Μανώλη Καλομοίρη υποδέχεται σήμερα το κοινό της η Εθνική Λυρική Σκηνή. Η ορχήστρα της, υπό τη διεύθυνση του Κορνήλιου Μιχαηλίδη, ερμηνεύει μεταξύ άλλων αποσπάσματα από τον «Πρωτομάστορα» και το «Δαχτυλίδι της μάνας», καθώς και δύο άγνωστα έργα του Ελληνα συνθέτη. Σολίστ οι Μαρία Μητσοπούλου και Τάσος Αποστόλου. Στις 7.30 μ.μ., Συγγρού 364.

Η έκθεση της Κατερίνας Σεραφετινίδου «Η μυστική δροσιά της Υδρας» (φωτογραφία), με δεκαπέντε πίνακες μεικτής τεχνικής και διαφόρων διαστάσεων εμπνευσμένους από τα βιώματα της εικαστικού στο νησί του Αργοσαρωνικού, εγκαινιάζεται σήμερα στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Υδρας. Στις 7.30 μ.μ., Μιαούλη 454.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, ο αβάν γκαρντ δημιουργός Ροζέρ Μπερνάτ παρουσιάζει από σήμερα και για συνολικά τρεις εμφανίσεις την «Ιεροτελεστία της άνοιξης» του Ιγκόρ Στραβίνσκι, με βάση τη χορογραφία της Πίνα Μπάους. Οι θεατές καλούνται, αν θέλουν, να γίνουν οι «πρωταγωνιστές» της συμμετοχικής παράστασης. Στις 9 μ.μ. (Κυριακή 8 μ.μ.), Πειραιώς 260.

Η 21η θεατρική καλοκαιρινή κατασκήνωση του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, με τίτλο «Χωρο-γραφίες», καλεί μικρούς και μεγάλους θεατρόφιλους στο Χιλιομόδι Κορινθίας από τις 22 έως τις 27 Αυγούστου για να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες, θεατρικές ομάδες κ.λπ. Τα εργαστήρια θεάτρου εμψυχώνουν οι Γεωργία Μαυραγάνη, Σοφία Καραγιάννη κ.ά. Κρατήσεις έως τις 14 Ιουλίου. Περισσότερα στο theatroedu.gr.

«Κοινά θαύματα: Η ποιητική της τεχνητής νοημοσύνης» είναι ο τίτλος της δεύτερης εκδήλωσης του κύκλου «Future Perfect: Η εποχή της αμηχανίας» του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, που παρουσιάζεται στο ΕΜΣΤ. Επιμέλεια: Δημήτρης Παπανικολάου. Στις 7 μ.μ., Καλλιρρόης και Φραντζή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT